Este timpul lor, al prunelor şi al Gemului de prune

Gemul de prune este un clasic al toamnei şi merită făcut an de an. Cine nu işi aminteşte cu drag de gemul de prune al bunicii, alături de o cană de lapte la micul dejun din copilărie? Reţeta este pentru circa 4 borcane medii, de 350 ml. Urmăriţi secţiunea de sfaturi practice pentru a vedea cum se pregătesc borcanele şi cum se încearcă gemul dacă e gata.

Ingrediente:

2 kilograme prune brumării (merg şi cele rotunde, mai roşii, dar nu sunt la fel de aromate)
Zeama de la o lămâie
1 kilogram zahăr (zahărul se pune în funcţie de cât de dulci sunt prunele, puteţi pune şi 2 kilograme, dacă vreţi un gem mai dulce)
Opţional: esenţă de vanilie, scorţişoară

Mod de preparare:

Prunele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie în sferturi. Mie imi place să le presar nişte zahăr peste ele şi să le las la înmuiat. Stfel, ele lasă zeamă şi fierb mai uşor. În funcţie de cât de dulce vă doriţi să fie gemul, puteţi folosi din zahărul deja cântărit sau să adăugaţi zahăr suplimentar.

Comentarii

comentarii