EXCLUSIV Video La Târnova, de la nuntă la votare cu alaiul după ei

Mare petrecere în centrul comunei Târnova din Caraș Severin. Doi tineri din comună și-au unit astăzi destinele. Așa cum este obiceiul locului, după ce ies de la cununia religioasă din biserică, mirii împreună cu sătenii, încing o horă mare în centrul satului în mica piațetă încadrată de biserică, dispensar, primăria, și școala cu căminul cultural.

Chiar dacă afară termometrul trecuse bine de 35 de grade, cântecele Lilianel Laichici i-a scos pe toți la joc. Cu steagul de nuntă în frunte așa cum este obiceiul satului.

După ce au jucat și au dus hora înainte, mirii, dar și nașii alături de mai mulți dintre nuntași, au pornit spre secția de votare unde au intrat în cabinele de vot și fiecare a făcut ce i-a dictat conștiința. După ce au pus ștampila, sătenii au ieșit din nou la joc fiindcă muzica răsuna peste tot satul. Oamenilor li se pare perfect normal să participe la ambele evenimente iar mirii spun că au mers la vot îmbrăcați așa fiindcă vor ca schimbarea să fie totală în viața lor- atât pe plan familial cât și social și vor să o pornească cu dreptul de la începutul începuturilor.

După ce au pus ştampilele pe opţiunile lor, și ceilalți nuntașii au ieșit din nou afară la joc după care a urmat masa și cheful până în zori fiindcă în satele bănățene, nunțile se țin duminica.

 

Comentarii

comentarii