EXCLUSIV Protest la Spitalul din Resita – angajații au iesit în curtea spitalului VIDEO

În faţa spitalului din Reşita s-au strâns într-un protest spontan aproximativ 50-60 de persoane. Este vorba de infirmiere, brancardieri, femei de serviciu, liftieri, şoferi de salvare şi alte servicii auxiliare fără de care un spital nu poate funcţiona.
Oamenii sunt revoltaţi de diferenţele salariale fata de luna trecută. Pentru aceleaşi servicii prestate şi aceeaşi muncă, unii angajați au primit şi cu 1000 de lei mai puţin la salariu.

Aproximativ 50-60 de persoane, angajați ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşita, au ieşit astăzi în stradă într-un protest spontan. Oamenii s-au înfuriat în momentul în care au primit fluturaşii de salariu. Comparativ cu lunile trecute, unii angajați au primit şi cu 1000 de lei mai puţin la salariu.

Angajaţii spun că s-a ajuns la capătul răbdării iar aceasta este picătura care umple paharul. De mai bine de doi ani, ei cumpără materialele cu care lucrează: fac chetă ca să cumpere mănuși, detergenți și alte produse de care au nevoie fiindcă de la spital nu li se dă nimic, dar în schimb sunt amenințați că vor fi dați afară.

Oamenii spun că în spital este o așa mare criză încât femeile de serviciu cară cadavrele la morga spitalului cu aceeași targă cu care sunt duși bolnavii la cabinete sau la radiologie și apoi pe secții după consultații.

Azi au fost doar angajații de pe schimbul unu fiindcă cei din conducere au avut grijă să le distribuie fluturașii de salariu la ora 13, dar mâine dimineaţă la ora 9, oamenii vor opri lucrul şi vor ieși în fața spitalului. Lor li se vor alătura și colegii care sunt liberi și vor veni special de acasă pentru a protesta.

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.