ActualitateToate Stirile

EXCLUSIV VIDEO Întâlnire de gradul trei pe DN 57- un porc mistreţ a defilat printre maşini în ziua mare

porcZvonul că Ţiriac vrea pădurile cărăşene pentru a crea pe ele fonduri de vânătoare ca cel din Balc unde anual sunt masacraţi sute de porci sălbatici, se pare că a scos……mistreţii-n stradă în Caraş Severin. La propriu şi o să vedeţi de ce.
Un asemenea eveniment s-a petrecut zilele trecute pe DN 57 Reşiţa – Anina – Bozovici, când şoferii participanţi la traficul rutier, s-au trezit cu un ditamai porcul mistreţ pe drum. Acesta nu s-a arătat deloc mirat sau speriat de caii……putere sau de oameni şi chiar s-a ,,obrăznicit” şi a aşteptat ca şoferii să-i arunce câte ceva de mâncare.
Mai miraţi şi speriaţi s-au arătat şoferii care totuşi şi-au potolit curiozitatea, au oprit maşinile sau au încetinit foarte mult, iar unii, au filmat şi au fotografiat sălbăticiunea.
Specialiştii în silvicultură spun că mistreţul ori s-a dezorientat şi a ajuns pe şosea, ori avem de-a face cu ,,un mistreţ gunoier sau cerşetor” care a mai făcut aşa ceva fiindcă nu s-a arătat deloc speriat de întâlnirea cu omul. Varianta cu căutatul hranei pică din start fiindcă iarna a fost foarte blândă până acum, fără ger şi zăpadă iar stratul de omăt depus acum, este unul nesimnificativ pentru nasul cu miros fin al mistreţilor ce pot găsi ghindă, jir sau rădăcini foarte uşor în pământul moale. O altă variantă ar fi aceea că porcul a fost atras de sarea folosită de drumari în amestec cu nisipul ca material antiderapant. În plus, animalul arată foarte bine şi nu pare a fi făcut foame. Momentul a fost surprins de un călător, filmat şi pus pe internet.

Lăsând la o parte latura hazlie a întâmplării, şoferii care vor mai trece prin asemenea întâmplări, sunt sfătuiţi să încetinească sau să oprească maşina pentru a preîntâmpina un accident şi mai ales, să nu coboare sau să deschidă geamurile şi uşa maşinii sub nici o formă. Avem de-a face cu un animal sălbatic ce poate reacţiona imprevizibil iar o lovitură sau muşcătură cu colţii a unui porc mistreţ, poate ucide sau mutila un om.
Legat de prezenţa lui Ţiriac în Caraş Severin, vă reamintim că la finele lui 2011, omul de afaceri român, a vrut să cumpere sau să concesioneze câteva sute de hectare de dealuri cu tot cu pădure în jurul Bozoviciului. El a şi fost în Valea Almăjului cu helicopterul său personal, a discutat cu primarul Aurel Miclea de la acea vreme, dar cu toate relaţiile lui Ţiriac, afacerea nu s-a concretizat deoarece o parte din terenurile sunt cuprinse în Parcul Naţional Semenic – Bigăr- Cheile Nerei iar o alta aparţine localnicilor ce trăiesc din exploatarea lemnului, de fapt.
Recent, Ion Ţiriac s-a reorganizat şi reorientat spre nord-estul Caraş-Severinului unde a cumpărat peste 700 de hectare de pădure în jurul Vermeşului, tot pentru a le transforma în terenuri de vânătoare, se pare. În plus, zona Vermeş face tranziţia între pustă şi deal, varietatea speciei lemnoase este mare şi asta înseamnă mult mai mult specii de vânat: de la fazani şi iepuri în zona de lăstăriş şi până la cerbi, căprioare şi mistreţi în zona cu stejar sau deluroasă.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „EXCLUSIV VIDEO Întâlnire de gradul trei pe DN 57- un porc mistreţ a defilat printre maşini în ziua mare

Comentariile sunt închise.