FOTO Momente unice în viața unui om, momente de înaltă trăire spirituală la Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii” din Reşiţa

Ceremonie (1)Biserica Romano-Catolică „Maria Zăpezii“ din Reșița a găzduit duminică, 27 aprilie, începând cu orele 10, o Sfântă Liturghie duminicală în limbile română, germană și maghiară cu prilejul canonizării Papilor Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea.
Aceasta a fost celebrată de părintele Janos Varga, care a predicat în omilie despre duminica milostivirii divine, o sărbătoare post-pascală (se celebrează în cadrul bisericii catolice universală la propunerea Papei Ioan Paul al II-lea, în a doua duminică după Sărbătoarea Învierii Domnului).
Înainte de binecuvântarea finală a Sfintei Liturghii, Erwin Josef Țigla, a vorbit despre ziua istorică, când Papa Francisc, în prezența papei emerit Benedict al XVI-lea, a canonizat pe cei doi papi importanți ai secolului XX: Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea. Apoi a prezentat expoziția filatelică intitulată „Papa Ioan Paul al II-lea și Papa Ioan al XXIII-lea“, cu exponate din colecția personală, urmată fiind de prezentarea unui produs filatelic al Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților din Reșița. Aceasta a editat un plic special și a realizat o ștampilă filatelică ocazională care a fost pusă pe toată corespondența care a plecat sâmbătă din municipiul Reșița, având în vedere faptul că duminică unitățile poștale nu sunt deschise publicului.
Ștampila filatelică ocazională pusă în circulație la Reșița cu ocazia canonizării celor doi papi, a fost aprobată de Federația Filatelică Română și de Poșta Română, la propunerea Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița.
După Sfânta Liturghie, prin intermediul internetului, în biserică s-a făcut preluarea ceremoniei de canonizare a Papilor Ioan al XXIII-lea și Ioan Paul al II-lea, organizată în piața Sfântul Petru din Roma, în prezența actualului suveran pontif, Papa Francisc, și a Papei emerit Benedict al XVI-lea.
Din comunitatea reșițeană au fost prezenți duminică la Roma nouă participanți coordonați de prof. Christine Maria Surdu, organista bisericii catolice.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments