Frigărui din carne de pui și porc cu ciulama de fasole verde VIDEO

Mâncarea noastră este mai deosebită azi. Până acum, am făcut sarmale, ciorbe și plăcinte, dar pentru rețeta de azi, m-am gândit la ceva mai deosebit. Este vorba de frigărui. Și fiindcă într-o casă sunt mai multe persoane și fiecare are gustul și preferința să, voi folosi două feluri de carne: de pui și de porc.

Pe lângă, am mai pus un amestec de sosuri și mirodenii din care am făcut un baiț. Carnea am tăiat-o în bucăți potrivite, le-am dat prin baiț, le-am pus în frigărui și le-am copt la grătarul cu aburi, în cuptor.

Pentru rețeta de azi am folosit:

Carne de pui – pulpe dezosate, dar merge şi pieptul său carnea de curcan

Ceafă și pulpă de porc

Sos de soia, sos  Worcestershire (Worcester) , ketchup, smântâna, maioneză, pasta de ardei, muştar.

Sosul Worcestershire este un condiment preparat pe baza de otet fermentat, utilizat mai ales la asezonarea preparatelor pe baza de peste si carne rosie. Bucataria moderna il foloseste in mod extensiv, versatilitatea sa facand sa fie utilizat atat ca un condiment de masa, cat si ca ingredient al marinadelor si sosurilor

Apoi condimente: piper, usturoi praf, amestec de condimente, vegeta de casă, boia de ardei, plus un pic de zahăr și condimentele care vă plac. Sare nu se pune fgiindcă toate inhgredientele au sare în compoziție. Dacă vă place gustul, puteți pune și praf de ghimbir și scorțișoară. Asta numai dacă aveți gusturi mai exotice. Se amestecă bine și se lasă câteva minute să se pătrunde gusturile.

Am preparat un baiț din toate sosurile, smântâna, muştarul, maioneză și condimentele. Am dat carnea prin baiț, am pus-o în frigărui și …..am pus-o la grătarul cu aburi. E o minune.  

Ca și garnitură, merg orice legume sau cartofi prăjiți. Sau un pilaf de orez. Eu am făcut o ciulama de fasole verde de la borcan.

Spor la treabă și poftă bună. 

Comentarii

comentarii

One thought on “Frigărui din carne de pui și porc cu ciulama de fasole verde VIDEO

Comments are closed.