Friptura ce va impresiona invitatii la masa de Paste

Daca nu agreati carnea de miel va recomandam pentru masa de Paste o friptura de porc deosebita ca aspect si cu un gust minunat. Nici nu se face greu deloc.
friptura
Ingrediente:
– 1 kg de muschiulet de porc
– 2-3 rosii
– 200 g cascaval
– 5-6 catei de usturoi
– sare, piper

Sosul pentru marinada:
– 2 linguri zeama de lamaie
– 3 linguri sos de soia
– 1 lingura de miere
– 1 lingura de mustar
– 2 linguri ulei

Muschiuletul de porc se spala, se zvanta si se cresteaza vertical la distante de 2-3 cm pana aproape de baza. Se condimenteaza cu sare si piper peste tot.

Se pregateste marinada amestecand bine ingredientele.
Se unge carnea peste tot cu marinada obtinuta, se inveleste carnea cu folie de bucatarie si se da la rece pentru o zi sau chiar doua.

Cand vine vremea sa pregatiti friptura, puneti carnea in tava unsa cu putin ulei la care adaugati o jumatate de cana de apa. Asezati in fiecare crestatura din muschiuletul de porc o felie subtire si rotunda de rosie, o felie de cascaval si usturoi pisat.

Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 50 de minute, dupa care se scoate folia si se mai lasa pana se rumeneste.

Dupa scoaterea foliei puteti adauga ca ornament felii de ciuperci.

Sursa: http://www.curademiere.ro/friptura-ce-va-impresiona-invitatii-la-masa-de-paste/

Comentarii

comentarii