Gripa și răceala – tratate după metode sănătoase, naturale

racealaRaceala si gripa sunt afectiuni frecvente in sezonul rece. Va propunem sa escoperiti cum le putem trata in mod natural.

CARE ESTE DIFERENTA INTRE RACEALA SI GRIPA?

Raceala este produsa de obicei prin colonizarea cailor respiratorii de catre bacterii. Simptomele locale de inflamatie se caracterizeaza prin disconfort nazal, scurgeri nazale, inflamarea amigdalelor cu dureri si rosu in gat, tuse. Manifestarile generale constau in stare de rau, lipsa energiei si poftei de mancare, dureri articulare si musculare de scurta durata, febra, frison etc.
Gripa insa nu este produsa de bacterii, ci de virusuri. Este deci o infectie virala si poate fi mult mai periculoasa decat o banala raceala, mai ales pentru persoanele imunosupresate sau pentru copii (cu sistem imunitar insuficient dezvoltat) sau batrani (cu sistem imunitar tarat).
In afara simptomelor specifice infectiilor respiratorii, gripa sau raceala pot fi decelate si prin intermediul unor analize medicale si investigatii precum: hemoleucograma uzuala, markerii inflamatori, testul ASLO, investigatii din sfera ORL, radiografia pulmonara pentru infectii grave si pneumonii, examenul sputei.

CUM TRATAM NATURIST RACEALA SI GRIPA?

In primul rand trebuie sa lamurim CAND tratam naturist raceala si gripa. Atunci cand simptomele sunt usoare si dureaza 1-2 zile, febra nu este mai mare de 38 si bolnavul nu este copil sau batran, putem trata infectia respiratorie naturist, fara a face o vizita la medic.

ULEIURILE ESTENTIALE STIMULEAZA IMUNITATEA LA NIVELUL CAILOR RESPIRATORII

Sunt recomandate bai fierbinti si lungi cu uleiuri de eucalipt, menta, portocal, cimbru, fenicul. Vaporii calzi care contin aceste uleiuri volatile actioneaza la nivelul cailor respiratorii, avand efect antibacterian, dezinfectant si stimulent al circulatiei locale.
Se pot face si infuzii cu apa fierbinte si cateva picaturi de ulei esential, in reprize de 15 minute in fiecare seara si dimineata dupa trezire, pentru a curata caile respiratorii.

Vitamina C

Vitamina C este continuta in multe fructe si legume proaspete. Frecvent folosita in tratarea racelii si gripei este lamaia. Puteti face limonade cu apa calda si multa lamaie, in care puteti adauga si frunze de menta.
Ceaiurile cu lamaie sunt de asemenea ideale pentru cei raciti. Este indicat un consum ridicat de lichide calde in perioada racelii, acestea spala des gatul si nu permite acumularea secretiilor si dezvoltarea locala a bacteriilor, prevenind astfel inflamare amigdalelor, dar si complicarea racelii cu suprainfectii, laringite sau chiar pneumonii.
Astfel ca un consum des de lichide in perioada de boala este recomandat in tratarea racelii si prevenirea complicatiilor.
Pentru ca tot vorbim despre curatarea gatului, spalarea pe dinti de cel putin 3 ori pe zi, mai ales in zilele de boala, reprezinta o metoda ce previne 50% din complicatiile racelii. Atentie, nu va spalati pe dinti inaintea recoltarii sputei sau inaintea testului ASLO.

Usturoiul lupta contra racelii si gripei

Usturoiul scade febra si reduce simptomele generale ale racelii si gripei, avand efecte antibacteriene, analgetice si antiinflamatorii puternice. De asemenea usturoiul actioneaza la nivelul cavitatii orale, prevenind amigdalita.

Sauna si baile fierbinti

Acestea ajuta la cresterea imunitatii la nivelul cailor respiratorii, stimuleaza circulatia, amelioreaza durerile si imbunatatesc starea generala a pacientului.

Sare calda la nivelul fruntii

Puneti intr-un saculet gros de panza o mana de sare incalzita pe aragaz. Puneti saculetul, cand ajunge la o temperatura suportabila, la nivelul fruntii. Aceasta metoda babeasca amelioreaza durerile de cap si simptomele sinuzitelor.

Nu este recomandat in raceala si gripa

Ar trebui sa evitati lactatele, acestea creeaza la nivelul gatului un mediu propice dezvoltarii bacteriilor. De asemenea fumatorii ar trebui sa rareasca tigarile fumate. Pentru nefumatori, nu este recomandat sa petreaca timp in incaperi cu fum sau substante alergene.

Sursa: Healthy

Comentarii

comentarii