Hoțul în casa păgubasului- poveste cu carașoveni și hoți proști

Este cunoscut faptul că locuitorii satelor croate din jurul Reșiței, carașovenii – cum le spune toată lumea, sunt oameni muncitori și cu frică de Dumnezeu. Este cunoscut faptul că în fiecare seară, după ce își termină munca, oamenii merg la slujba de seară de la biserică. Sau, duminica ori când sunt sărbători religioase, biserica este plină până la refuz.
Așa au făcut carașovenii din Rafnic și duminică dimineața; când au bătut cloptele bisericii, oamenii au pornit spre centrul satului, mai ales că era și ,,nuntă în cartier”.
Numai că, la Rafnic a sosit și un individ străin de sat și mai ales, de cele sfinte fiindcă a încălcat grosolan Porunca a 7 a, aia de spune ,,să nu furi”. Când toată era în biserică, T.P., în vârstă de 38 ani și de loc din Dognecea, a intrat într-o locuință, la furat. În prima fază, hoțul a fost zărit de o vecină care în mod discret, a anunțat mai multă lume despre ce a văzut. Așa că, imediat câțiva bărbați au lăsat și nunta și biserica și cele lumești de o parte, au pus mâna pe pari și au încercuit imediat casa respectivă – blocând hoțul în interior. Deși foarte supărați, sătenii nu și-au făcut singuri dreptate, ci au anunțat imediat poliția.
Iată ce spune despre acest caz un comunicat al IJP Caraș Severin: Poliţiştii de la Postul de Poliţie Lupac, au prins în flagrant un bărbat bănuit că încerca să sustragă bunuri dintr-o locuinţă”.
Individul avea asupra sa o plasă cu mai multe sticle de băuturi alcoolice, cafea şi trei telefoane mobile, bunuri pe care intenţiona să le sustragă. (Țigări nu avea asupra sa, probabil că proprietarii erau nefumători nn.)
În prezent poliţiştii continuă cercetările pentru infracţiunea de tentativă de furt şi distrugere, bunurile fiind recuperate şi predate părţii vătămate”.
După ce hoțul a fost prins de polițiști și dus la post, sătenii s-au întors la treburile lor, dar spre seară, s-a dat din nou alarma: hoțul a fost din nou văzut mergând pe jos pe DJ Lupac – Oravița, la intersecția cu Rafnicul. Acest lucru a fost de ajuns pentru a pune comunitatea din nou pe jar. Zvonul că hoțul a evadat și că acum vine să se răbune, a străbătut satul de la un cap la altul, astfel că mai mulți tineri au pornit cu mașinile în întâmpinarea ,,haiducului de Dognecea” – cel ce fură alcool și cafea de la bogați, dar nu pentru a o împărți săracilor, ci doar pentru el.
Lucrurile au revenit la normal când ,,potera” a ajuns la drumul mare și tinerii au aflat că de fapt hoțul ghinionist, după ce a fost audiat de către polițiști, pornise pe jos spre casă- adică spre Dognecea, fiindcă nu mai avea cu ce ajunge în sat.

Comentarii

comentarii