Iarasi s-a pus canicula- iarasi gatim ceva dulce fara foc: Semifreddo cu mascarpone si cafea

Prajitura asta este de fapt un fel de tort de înghețată mai deștept, adică.
Ingrediente:

250g mascarpone
500ml frisca lichida
2 oua
1 plic cafea solubila
1 cup zahar (100-150g)
ciocolata cu lapte
Preparare:

Am batut ouale separat. Galbenusurile cu zaharul, albusurile cu un praf de sare. Cafeaua solubila am dizolvat-o intr-o lingurita de apa si amestecat-o in compozitia de galbenusuri. Tot in galbenusuri adaugam si mascarpone pana se omogenizeaza bine.
Frisca lichida am batut-o pana a devenit mai tare. Ciocolata am maruntit-o cu cutitul dar se poate rade pe razatoarea mare sau mica ori la robot.
Galbenusurile, albusurile si frisca batute se amesteca si se omogenizeaza.
Fulgii de ciocolata se amesteca apoi cu compozitia de mai sus.
Eu am asezat compozitia intr-o forma de chec din silicon. Ceea ce a mai ramas am pus in formele mici din silicon. Cine nu are forma de silicon, poate aseza compozitia in orice forma tapetata cu folie de plastic.
Se introduce la rece (3-4 ore). Cele mici se racesc (logic) mai repede. Asadar daca aveti musafiri in 2 ore recomand sa le asezati in forme mici.
Ce mi-a placut la reteta aceasta fata de inghetata, a fost ca nu a mai trebuit sa amesteci sa spargi cristalele de gheata. Este atat de cremoasa incat nu mai trebuie sa stai la fiecare 30 de minute sa amesteci.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments