Iată ce spun americanii: Cetatea Făgăraș, între cele mai frumoase castele din lume

Fagaeas 2012 (32)Iată că a venit și vara, a venit și vremea concediilor și a vacanțelor. Ce ar fi daca ati urca in masina sau vi-ati lua rucsacul in spate si ati porni-o la drum sa descoperiti Romania asa cum nu ati cunoscut-o pana acum. Eu procedez asa de vreo 4 ani si va jur ca nu am regretat nici un minut alegerea facuta. Efectiv am plecat de fiecare dată încotro am vazut cu ochii. Am dormit si am innoptat acolo unde ne-a prins noaptea. Si totdeauna a fost perfect. Am mancat prin restaurante, unele de lux, altele cu renume, dar și pe la ,,împinge tava” sau mezeluri cu branza, ceapa, roșii prin vreo parcare sau pe marginea drumului pe botul masinii. Si totdeauna mancarea a vut un gust extraordinar fiindca setea ne-o stingeam cu apa rece a izvoarelor de la marginea padurii. Așa am văzut localități și locuri de care numai am auzit de prin cărțile de geografie sau de istorie. Astazi, am gasit un articol legat de cetatea Făgărașului vizitată de mine și prietenul Cladiu acum trei ani. Deci, am avut dreptate când în drumul nostru dinspre Brasov spre Sibiu am oprit in Făgăraș. Acum după noi (sic) au descoperit-o americanii. Ei cu vorbele, noi cu fotoreportajul. Vizionare plăcută.
InfoCs
Cetatea Făgăraş ocupă a doua poziţie în topul celor mai frumoase castele din lume realizat de Huffington Post. Fortificaţia este considerată una dintre cele mai mari şi mai bine conservate construcţii feudale din partea de est a Europei.
Într-un top dat publicităţii recent de publicaţia online, fortificaţia din centrul României nu este depăşită în acest clasament decât de celebrul castel Neuschwanstein din Germania.
Cetatea de la Făgăraş, stăpânită odinioară şi de Mihai Viteazul, este singură din România care şi-a păstrat intact şanţul de apărare cu apă. Muzeul Ţării Făgăraşului, adăpostit în cetate, a fost modernizat recent şi extins cu un nivel astfel că din 2013 vizitatorii pot vedea, în plus, zece încăperi.
Primele informații documentare care atestă existența cetății de piatră sunt din 1455. În cetate există celebra „fecioară de fier”, un instrument medieval de tortură, dar şi un tunel secret, prin care se putea ajunge pe malul Oltului.
ro.stiri.yahoo.com

Comentarii

comentarii