In cazul in care nu mai aveti nimic de ieri, pt azi: Ficat prajit cu sos de ceapa si ciuperci

Ingrediente:

Ingrediente: o punga de ficat de pui, o mana de ciuperci din conserva, o ceapa, 1-2 catei de usturoi, sare, ulei, parmezan ras pt decor.

Preparare:

Ficatul se spala bine si se portioneaza in bucatele mai mici, daca trebuie. Ciupercile se spala si se taie feliute, ceapa se curata, se spala si se taie inele, usturoiul se curata si se taie nu foarte marunt.
Totul, cu exceptia sarii si a usturoiului, se pune la prajit in ulei incins cu capacul pus. Din cand in cand se amesteca. Dupa ce zeama scade si ficatul este rumenit, se adauga usturoiul si se mai lasa la prajit inca 5 minute. La urma, se da sare, sau fiecare isi pune cata sare doreste, in farfurie. Sarea intareste ficatul, de aceea nu se pune in timpul prepararii. Se serveste ca atare sau cu cartofi prajiti si parmezan ras.

Comentarii

comentarii