La Caransebes se pregateste cea de a XIV editie a Simpozionului de Sculptură Monumentală

Simpozionul internaţional de sculptură monumentală de la Caransebeş, cel mai mare din Banat, a ajuns la ediţia cu numărul XIV. În acest an la eveniment participă 11 artişti, pe lângă sculptorii români, fiind prezenţi artiști din Argentina, Cuba, Italia, Spania, Germania, Ucraina, Costa Rica, Polonia şi Bulgaria.

Este pentru prima dată când se lucrează în travertin. În acest fel, vor fi 11 monumente în travertin care se adaugă celor 33 de monumente din andezit, celor 33 executate în lemn şi celor 33 în marmură, la fel ca şi anii Mântuitorului, a subliniat coordonatorul acţiunii, maestrul Eugen Petri.

“Din acest an va începe un ciclu nou de sculpturi, în travertin – o rocă de culoare brun roşcată, o piatră care, prin şlefuire, conferă un luciu aparte monumentului”, spune artistul. În opinia organizatorilor, simpozionul de sculptură monumentală reprezintă o oportunitate de cunoaştere a culturii diferitelor ţări şi o încercare de înţelegere reciprocă, fiind singurul simpozion de o asemenea amploare din Europa de Est.

Evenimentul este în curs de desfăşurare în municipiul de pe Sebeş şi Timiş şi se va încheia la jumătatea lunii iulie.

Comentarii

comentarii