Li se ascunde adevărul românilor ? Generalul Degeratu: Romania se afla intr-o situatie de RISC MAXIM

tancuri convoiSituaţia Armatei Române, în ciuda fastului cu care s-au marcat recent 10 ani de apartenenţă la NATO, este mai mult decât deplorabilă, fapt recunoscut şi de ofiţerii de rang înalt. Această situaţie este cu atât mai gravă cu cât ameninţările la securitatea naţională, cauzate de tensiunile regionale, sunt tot mai acute.
“La un buget în care peste 80% din cheltuieli sunt de personal, pentru nimeni nu este niciun secret că acea armată nu are capacitatea de a îndeplini, în totalitate, misiunile sale fundamentale, cele de apărare”, a declarat duminică generalul în rezervă Constantin Degeratu, fost şef al Statului Major al Armatei Române, invitat la emisiunea Ultima Ediţie de la TVR.

Declarații la Adevarul despre războiul din Crimeea

Întrebat despre situaţia de la graniţa de est, generalul a răspuns că România se află într-o “situaţie gravă de securitate”. “Suntem într-o situaţie de risc maxim. România se află, ca şi Polonia, Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova, într-o situaţie gravă de securitate. S-a schimbat fundamental paradigma de acţiune a Federaţiei Ruse în această zonă. Opinia publică europeană nu prea vrea să ia în calcul acest lucru, întrucât, dacă l-ar lua în calcul, costă. Există o situaţe asemănătoare cu anii 38-39 din Europa, că ne mai facem iluzii că nu e aşa de rău”, a afirmat Constantin Degeratu.
Surse militare, citate în cadrul emisiunii de la TVR, susţin că peste 80% din echipamentele Armatei Române sunt depăşite, mare parte din ele fiind produse înainte de 1990. În prezent, sunt în derulare mai multe contracte de modernizare şi înzestrare a Armatei, o denumire pompoasă pentru cumpărarea de echipamente şi unităţi “second hand” de la alte state membre NATO. În perioada 2016-2017, România ar trebui să primească avioanele americane F16 din Portugalia. Tot în perioada următoare, ar trebui să înceapă şi modernizarea fregatelor, după ani de zile de aşteptare. Sursa: FrontPress.ro

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „Li se ascunde adevărul românilor ? Generalul Degeratu: Romania se afla intr-o situatie de RISC MAXIM

  • 15 aprilie 2014 la 9:10
    Permalink

    Imediat dupa 1990 s-a inceput la discreditarea Armatei. Dupa anul 1996 s-au trecut la fapte: distrugerea armamentului, cladirilor si marile disponibilizari. Apoi a urmat Epoca Basescu. Iulian Fota, inginer constructor, fara sa fi profesat o singura zi, a ajuns consilierul personal al Presedintelui pe probleme de Securitate si prezent in CSAT !!! Despre ce vorbim ?

Comentariile sunt închise.