Mai marii judeţului se gândesc încă de pe acum la măsurile de pe timpul iernii

DSC04989Cum românul îşi face iarna car şi vara sanie, reprezentanţii administraţiei judeţene se gândesc încă de pe acum la un plan de măsuri care să asigure o bună circulaţie pe drumurile din judeţ pe timpul iernii.
În cadrul ultimei şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean, unul dintre proiectele de hotărâre expus pe masa de lucru a mai marilor de la judeţ, este şi cel legat de încadrarea drumurilor judeţene pe nivele de viabilitate, în perioada sezonului rece.
Reţeaua de drumuri judeţene din Caraş-Severin aflate în proprietatea publică a judeţului cuprinde un număr de 39 de drumuri. Pentru ca circulaţie să se desfăşoare în condiţii sigure pe drumuri în timpul iernii, sunt necesare să fie prestate o serie de servicii care să conducă la prevenirea şi combaterea lunecuşului şi a înzăpezirii acestora, inclusiv realizarea unei informări prompte privind starea drumurilor pentru participanţii la trafic. Activitatea are caracter strategic, de importanţă judeţeană şi se desfăşoară sub directa îndrumare şi conducere a Consiliului Judeţean Caraş-Severin prin Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat a judeţului Caraş-Severin. DADPP nu poate asigura pentru toate drumurile nivelele de viabilitate, fapt pentru care pe o lungime de 76,34 km sunt tronsoane de drumuri judeţene închise pe perioada sezonului rece: 15 noiembrie 2014 – 31 martie 2015, dar se încearcă o mai bună gestionare a situaţiei.
În concluzie, nivelul de viabilitate al unui drum sau a unui sector de drum pe timp de iarnă se referă la modul de organizare privind programul de lucru, dotarea cu utilaje şi intervalele de timp maxim necesare intervenţiilor. Organizarea activităţii de iarnă şi a informării se face cu scopul de a asigura o bună circulaţia pe sectoarele de drum respective.
Aşadar se poate să avem drumuri accesibile şi sigure în iarna care va veni prin interesul pe care Consiliul Judeţean îl manifestă încă din vară!

Comentarii

comentarii