Masa de Pasti Prajitura cu nuca si sos caramel

Culinare

INGREDIENTE
500 g biscuiti dulci zdrobiti
2 cani de nuca macinata
30 linguri zahar
250g unt
6 oua
2 linguri apa

MOD DE PREPARARE RETETA
Se amesteca biscuitii cu nuca, galbenusurile, 10 linguri de zahar si untul.

Compozitia rezultata se aseaza intr-o tava, iar tava se da la cuptor.

Apoi, se bat albusurile cu 10 linguri de zahar. Din 10 linguri de zahar ramase facem un sirop caramel ce se pune peste albusurile batute.

Cand coca devine aurie, se scoate din cuptor, iar peste ea se pun albusele si peste albus, caramelul. Apoi, tava se da la cuptor, pana albusele prind o culoare usor maronie.

Prajitura se taie calda, cu un cutit umed. cutitul trebuie umezit foarte, foarte des.

Se serveste rece!!

Vezi reteta originala AICI: http://www.bucataras.ro/galerie/prajitura-cu-nuca-418866-74945.html#site

Comments

comments

Powered by Facebook Comments