@Breaking newsCulinare

Tradiţionalul grătar de 1 Mai – Mix grill ca la Mona Lisa VIDEO

Probabil este cea mai simplă reţetă care poate exista. Practic am mers la minimarketul Mona Lisa de unde am luat tot ce am vrut şi ce am văzut prin vitrine şi se putea pune la grătar. ca să fim corecţi – aproape tot fiindcă mai sunt multe produse ce pot fi gătite la grătar. Am luat ceafă cu os şi fără os, bucăţi de pulpă, cotlet, pasta de mici și nişte piept. Toate feliate. Am adăugat câțiva cârnaţi grill. Apoi de la sectorul pui, am pus câteva ciocanele, aripi şi piept de pui, după care am trecut la mezeluri și luat cârnaţi ţărăneşti, cârnați olteneşti şi cârnaţi grill uşor afumați.

Ajuns acasă am preparat un bait din sos de soia, sos de friptură – Worcester, muştar cu boabe, miere, sare, vegeta, oţet balsamic, condimente făcut din toamnă ce conţin seminţe de coriandru, de mărar, cimbru, ardei iute, piper, spandoc și măghiran. Plus ceva condimente ,,la plic,, pentru grătar.

Din bucăţile de pulpă de porc, plus legume, am făcut frigărui. Cu carne, ceapă, praz, ardei gras, usturoi, costiţă afumată. Le-am pus alternativ, fiecare după gust.

Am dat toate bucăţile de carne prin acest sos, la fel am făcut cu mezelurile, le-am lăsat cam o oră la marinat după care, le-am prăjit pe grătarul cu cărbuni încins.

Şi cu asta – basta! La garnitura am folosit cartofi copţi şi legume. Plus salata de ardei şi roşii, plus……bere rece. Poftă bună!

Pentru a veni în întâmpinarea clienților ce vor să iasă la iarbă verde la un grătar, Magazinele Mona Lisa au făcut o serie de reduceri la carnea pentru grătar.

Comentarii

comentarii