NEWS ALERT EXCLUSIV VIDEO UPDATE Peste 300 de oameni blocați în munți în trenul Timișoara – București de peste 5 ore

UPDATE ORA 8

Furtuna de astă noapte și-a făcut de cap în Caraș Severin. Rafalele de vânt și descărcările electrice, au rupt mai mulți copaci și au lăsat peste 40 de localități fără curent electric. Cea mai afectată, a fost zona de sud- vest a județului, dar și în jurul Bozoviciului, ale Oraviței, Moldova Nouă și Herculane.
La Milcoveni, un copac a căzut peste o mașină. La Măru, un alt copac a fost trântit de vânt pe carosabil blocând DJ 683. Tot copacii căzuți pe carosabil au blocat drumurile județene DJ 571B la Șopotul Nou și Dalboșeț, 608 la Teregova, dar și drumurile naționale 57B la Iablanița și DN 6 la Teregova.
La Bozovici, ploaia a inundat mai multe curți, dar apa nu a intrat în case.
Echipele de la ISU precum și drumari au îndepărtat copacii căzuți pe carosabil. Mai multe echipe de intervenție de la Enel, au pornit încă de astă noapte pe traseele afectate pentru remedierea problemelor.
La ora 8, 29 de localități din Caraș Severin, nu aveau curent electric.

Situație dramatică în trenul accelerat 1696 Timișoara- Caransebeș- București. Peste 300 de oameni sunt blocați în vagoane între Armeniș și Teregova. Pe calea ferată și se pare că pe locomotivă, au căzut pietre și copaci rupți de furtuna de astă noapte. Oamenii nu mai au apăiar un copil de 5 ani, bolnav de diabet, a rămas fără insulină
Peste sudul Banatului, pe la miezul nopții, s-a abătut o furtună. Meteorologii eu emis o avertizare imediată de cod galben de furtuni cu intensificări de rafale de vânt și ploi abundente.
Pe Defileul Timișului, în zona Armenil – Teregova, mai mulți copaci s-au deprins de pe versanții de stâncă și au căzut peste linia ferată rupând firul de contact. Trenul care a plecat de la Timișoara spre București, a rămas în munți într-o zonă greu accesibilă și aproape fără semnal telefonic. Celor peste 300 de pasageri din cele 9 vagoane ale garniturii, nu li s-a spus ce se întâmplă. Oamenii au aflat de pe la unii și de pe la alții ce se întâmplă. Conductorii de tren sunt depășiți de situație fiindcă nici lor nu li s-a spus oficial nimic.
La un moment dat, garnitura de tren a fost tractată înapoi în gara CFR Caransebeș, i s-a atașat o locomotivă Diesel și a pornit din nou spre Herculane. Numai că, tot în zona Defileului Timișului, au fost alte căderi de copaci și stânci, de această dată fiind avariată chiar locomotiva trenului.
Vagoanele au rămas pe loc până în jurul orei patru când CFR-ul și-a mobilizat doi angajați care au început să taie cu o drujbă copacii și crengile de pe calea ferată. Trenul s-a mai târâit vreo 200 de metri cu opriri din 50 în 50 de metri, după care s-a oprit din nou.
În tren se află un grup de turiști coreeni ce trebuie să ajungă la București pentru a pleca spre Seul, dar se pare că vor pierde avionul.
Călătorii din tren nu mai au apă, trenul este oprit undeva în pădure iar de departe, cea mai gravă situație este a unui copil de 5 ani ce face tratament cu insulină și din păcate, mama lui nu mai are nici o rezervă din medicament. Mai mulți cetățeni au cerut ajutor la 112 și spun că nimeni nu a făcut nimic și că nimeni nu-i bagă în seamă răspunzânduli-se că ,,se cunoaște situația trenului blocat la Armeniș”.
La ora 8, trenul a ajuns la Orşova unde i s-a schimbat locomotiva după care a pornit mai departe spre Bucureşti. Garnitura de tren va ajunge în capitală cu o întâryiere de cel puţin 5 ore, fapt ce a dus la pierderea de către pasageri a legăturilor spre alte destinaţii.
[youtube id=”DCHzlxfvCtM”]

Comentarii

comentarii