NOI SUNTEM VINOVATII….DAR, MAI EXISTA SPERANTA

auraMihai Bendeac nu a putut trece cu vederea nepăsarea autorităţilor şi faptul că nu s-a intervenit în timp util pentru salvarea victimelor accidentului aviatic în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta rezidentă Aura Ion. Actorul consideră că vinovaţi de moartea celor doi suntem cu toţii, întreg poporul roman.
„CIOCU’ MIC SI JOC DE GLEZNE (6 MOTIVE PENTRU 6 ORE DE COSMAR)

Observ, in ultimele zile, un val de revolta generalizata vizavi de evenimentul tragic de luni.
Si, totuși, cum ne permitem sa aruncam vina ba pe STS, bă pe MAI, SMURD, Ponta, Basescu etc?
Nu, prieteni. De data asta nu mai avem dreptul sa ne revoltam. Fiindcă NOI i-am omorât pe oamenii astia.
Da, tu. Tu care citești acum si faci ochii mari pregatindu-te sa ma injuri. Da! Tu ai omorât fata aia! Împreuna cu mine, cu mama, cu tata, cu bunicii nostri, noi toți.
bendeac
A venit momentul sa recunoastem ca noi suntem vinovați.
De ce a stat copilul ăla 6 ore in frig?
1. Suntem vinovați pentru ca, in imbecilitatea noastră, de 25 de ani ne incapatanam sa votam partide politice, nu oameni. Unul nu s-a găsit sa lanseze o mișcare naționala de protest prin care, la o runda de alegeri parlamentare, de exemplu, sa facem front comun si sa votam/promovăm doar INDEPENDENTI. Realizati ce-ar fi însemnat sa se trezeasca, peste noapte, toate partidele politice pe din-afara?! N-am făcut-o?
S-A FĂCUT O ORA…
2. Timp de 50 de ani, in comunism, biserica ortodoxa n-a precupetit niciun efort spre a da limbi in fundul conducerii de partid. Sigur, au existat câteva voci (vezi Arsenie Boca) dar care au fost sugrumate imediat de către comuniști cu sprijinul, ghici, bisericii! Cine știe.. Am mai spus-o… Erau peste 20 de mii de preoți, calugari, maicute in România. Era de ajuns sa se întinda cu toții, in semn de protest, pe asfalt, de-a lungul unui bulevard din București. P..a! Ba chiar, cand revolutia incepuse la Timisoara, Patriarhul de atunci s-a gandit sa mai dea doua limbi de control, ca nu se stie.. Mai mult, imediat după revolutie, biserica a declanșat unul dintre cele mai mari jafuri din istoria acestei natiuni. S-a construit o biserica la 3 zile!!! Sunt 9 mii!!! Nimeni nu a ieșit in strada sa spună ca 1000 de biserici înseamnă 300 de avioane de prim ajutor. Si ca ne-am descurca si cu 8 mii de biserici..
SI S-AU FĂCUT DOUA ORE…
3. Toți sar acum cu bestialitate pe oamenii politici. Dar când mie mi s-a interzis sa-i parodiez, colegii de breasla nu numai ca nu au fost alături.. Se băteau care sa-mi ia locul.. Da-o dracu de liberă exprimare! Banu’ sa vina! Nu? Sau Cand rapper-ului WatsuP i s-a luat microfonul din mana, ai făcut ceva? A facut cineva ceva? Nu?..
SE FĂCURĂ TREI ORE…
4. Când un partid politic l-a numit președinte al TVR pe Stelian Tănase, fost agitator comunist la brigazile de 23 August si cel care i-a numit pe telespectatorii romani „Grivei”, nu am avut niciunul vreo atitudine. Normal.. De asta ne arde noua? Știm si acceptam, ca oile, ca toate numirile din România se fac politic. Da? Pai si la Romatsa si STS tot politic erau numiti.. M..e! Nu de alta, dar meritam..

AU TRECUT PATRU ORE…
5. Bianca Dragusanu câștiga sute de mii de euro doar pentru ca ne uitam la ea. Televiziunile, cele mai multe dintre ele, care acum ar baga obiectivul si sub perna din sicriul bietului Iovan, te tratează ca pe ultimul imbecil. Pentru ca ești! Pentru ca suntem! Iar copiii nostri vad ca Bianca radiaza in BMW-ul ei si Aura Ion, un exemplu de OM, e la 2 metri sub pământ…
S-AU FĂCUT CINCI ORE…
6. De 60 de ani, părinții sunt buzunariti prin fondul clasei. De 60 de ani, sistemul acesta de învățământ ticalos care nu are coaiele necesare de a preda istoria adevarata a Romanilor, a indobitocit generații la rând. Ne e rusine sa recunoastem ca, din zecile de milioane de cazuri, s-a trezit un singur părinte, după 60 de ani, sa reclame aceste abuzuri? Am scos telefonul ca sa filmam de fiecare data când taximetriștii ne-au întrebat unde mergem si „dacă e bine 50 de lei” ca sa-i dam pe mana Poliției? Nu?
6 ORE.
Suntem criminali. Sa ne obișnum cu ideea! Si, mai ales, sa o acceptam. Altfel… SE VOR FACE 7 ORE…
Cu drag si sentiment de vina,
M. Bendeac”, este mesajul postat de actor pe Facebook
Mulțumiri prietenului WOLFI.

Comentarii

comentarii