O Gură De Rai In Munții Banatului: Păstrăv Ca La ,,Mama Lui” La Păstrăvăria Bei VIDEO

Reţeta zilei de astăzi este făcută undeva în natură, în locuri încărcate de istorie şi legendă, În Valea Beuşniţei mai sus de fostele mori ale Potocului, la păstrăvăria Bei. În sud-vestul extrem al ţării şi al judeţului Caraş Severin, acolo unde se găseşte cea mai compactă suprafaţă calcaroasă din România, cu o suprafaţă de peste 800 de km pătraţi, se afla un loc miraculos în mijlocul celei mai frumoase şi fascinante, printre ultimele – păduri virgine din Europa. Mai exact, minunăţia se află la îmbinarea laturilor sudice ale munţii Aninei şi cea nordică a munţilor Locvei. Pe apa râului Bei, locuitorii din satul Potoc au construit mori pe apă în care îşi măcinau porumbul şi grânele. Pentru a ajunge la moară, sătenii din Sasca au săpat cu târnăcopul patru tunele în piatra muntelui. Nu se inventase încă dinamita. Acestea se mai văd şi azi şi scurtează distanţa dintre Bei şi Sasca cu peste 20 de km. În zona se afla o mică terasa unde se pot servi preparate la grătar şi păstrăv prăjit. Totul la preţuri foarte modice. Tot aici se găsesc băuturi răcoritoare si bere. Toate reci, de la frigider. Cazarea se poate face la cabana Romsilva sau la cort, in terenul de camping. Tariful pentru o nospte este de 100 de lei camera la cabană si 10 lei in camping. Acolo a fost instalat un foisor unde sunt prize de curent electric și mese cu banci in caz de vreme ploioasă.

Gazde ne-au fost Florica şi Pepi Gosta, păstrăvari de ani şi ani de zile. Deci, dacă este să vorbim de peşte şi păstrăv, ori cât am căuta, nu am putea găsi pe cineva mai potrivit care să ne vorbească despre păstrăv şi mai ales, cum se pregăteşte pentru a ajunge din bazin în farfurie.

Aşa că, vă poftim la Păstrăvăria Bei în Banatul Montan cel plin de legende şi poveşti unde gazde ne sunt Florica și cu Pepi Gosta.

Comentarii

comentarii