O prăjitură regală pentru o familie simplă și fericită de români: Pandișpan Regina Victoria cu zmeură

pandispan zmeuraINGREDIENTE

250 g unt la temperatura camerei + unt pentru uns

250 g făină

250 g zahăr brun (poți folosi și alb)

4 ouă

Zeama de la o portocală

Câteva picături de apă de trandafiri (opțional)

4 linguri gem de zmeură

150 g zmeură proaspătă

Zahăr pudră pentru ornat

Pentru crema de vanilie

150 ml frișcă lichidă

1 esență de vanilie

2 linguri de zahăr

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius, apoi unge o tavă (sau două, dacă ai două) rotundă cu unt. Se fac două blaturi, așa că dacă nu ai două tăvi rotunde de copt, o folosești pe aceeași de două ori.

2. Bate zahărul cu untul până ce compoziția devine ușoară și pufoasă. Adaugă ouăle unul câte unul, apoi adaugă zeama de portocală și făina.

3. Toarnă aluatul în cele două tăvi (sau jumătate într-una) și dă-l la cuptor pentru 20-25 de minute. După ce s-a copt, scoate-l și lasă-l la răcit.

4. Adaugă 2-3 picături de apă de trandafiri în gemul de zmeură – opțional. Atenție, nu pune prea mult pentru că aroma este foarte puternică!

5. Ca să faci crema de vanilie bate frișca lichidă cu esența de vanilie și zahărul până ce începe să se întărească (dar nu de tot).

După ce ai ambele aluaturi gata, întinde crema de vanilie peste unul, împrăștie zmeură pe deasupra, apoi așază-l pe cel de-al doilea. Îl poți unge și pe acesta cu cremă de vanilie și apoi să-l ornezi cu zmeură sau poți doar să-l pudrezi cu zahăr.
avantaje.ro

Comentarii

comentarii