Paste in doua feluri pentru moftutosi -cu peste sau cu muschiulet VIDEO

O reţetă foarte simplă şi mai ales, pentru toţi mofturoşii. Este vorba de paşte făinoase cu sos de pește și sos de mușchiuleț afumat. Pentru reţeta noastră avem nevoie de:

1 kg de paste – eu am avut pene si spirale – fierte şi amestecate cu puţin ulei să nu se usuce prea tare
300 g muşchiuleţ de porc de la Mona Lisa pe care îl tăiem fâşii
3 ardei graşi pe care tăiam cubuleţe
1 cutie ciuperci
1 castravete proaspăt tăiat cubulețe
4 bucăţi ceapă solzişori
2 ardei iuţi proaspeţi
pătrunjel verde
măsline de care va place şi ce aveţi
sare, piper, condimentele ce vă plac, ulei
cam 50 g unt
pasta de ardei sau roşii – ce vă place

Fierbem pastele şi le strecuram, le amestecăm cu ulei şi le dăm de-o parte. Pun la dinstuit ceapă, după 5 minute pun muşchiuleţul tăiat fâşiuţe, jumate din ardei. Toate se pun pe rând şi lăsăm să se dinstuiască. Adaug jumate din măsline, un ardei iute tăiat cubulețe, ciupercile la sfârşit. Las la capac vreo 10 minute, pun o lingură de pastă de ardei , mai las 3 minute, pun o mână de frunze de pătrunjel şi amestec cu jumătate din pastele făinoase. Las 2 minute la foc cu capacul pus. Și gata!

Trecem la felul doi – pastele cu sos de pește:

Peste pastele rămase pun două cutii de ton sau ce pește în ulei vă place, castravetele tocat cubulețe, o legătură de ceapă verde tocată mărunt, restul de ardei gras cubuleţe, condimentez cu vegeta (de casă) piper, ce condimente vă mai plac, amestec uşor să nu rup pastele, las vreo 10 minute să se întrepătrundă gusturile şi gata şi asta. Poftă bună!

Fiecare mănâncă ce vrea şi cât vrea, dar musai să aveţi un pahar de bere sau de vin pe lângă. Cine vrea poate presăra şi caşcaval pe pastele cu muşchiuleţ sau zeama de lămâie peste cele cu peste.

Comentarii

comentarii