Planul Rosu activat la Caransebes – Doua accidente rutiere cu victime multiple la Jupa pe DN 6 VIDEO

Duminică seara, pe DN 6, mai precis pe raza localității Jupa, s-au produs două accidente rutiere la un interval de aproximativ două ore unul de celălalt. Primul accident a avut loc în jurul orei 16.00 și au fost implicate 4 autovehicule, din care un microbuz și trei autoturisme. Microbuzul cu numere de Neamţ venea din Italia şi se îndrepta spre Piatra Neamţ. În el se aflau 5 persoane – şoferul cu ajutorul său şi 3 pasageri. În microbuz se aflau şi foarte multe bagaje şi colete trimise din Italia în România.

La un moment dat, pe o porţiune de drum perfect dreaptă, cu toate încercările disperate ale şoferului de a evita impactul, microbuzul a fost lovit în roata din spate de un autoturism BMW fabricație 2015 ce venea din sens opus. Lovitura a răsturnat microbuzul pe carosabil – moment în care, acesta a fost lovit violent de un Logan. Impactul a fost nimicitor, practic, Loganul a intrat în microbuz. Acolo a lovit un tânăr de 18 ani care dormea. Impactul i-a fost fatal tânărului.
 
Mai departe, BMW-ul şi-a continuat drumul, a pătruns pe contrasens din nou şi a lovit un alt autoturism are circula regulamentar. În limuzina cu numere de Austria se afla un cetăţean sârb cu soția și copilul de 4 ani. Amândoi au fost răniți, din fericire, nu grav.
  
Având în vedere numărul răniților – 8 persoane – pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.
 
La locul incidentului, au intervenit trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș – o mașina de stingere, o descarcerare, o ambulanţă SMURD – și trei ambulante SAJ.
 
Din cei 12 ocupanți ai autovehiculelor, 8 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la Spitalul Municipal Caransebeș. Din nefericire, una dintre victimele accidentului a fost declarată decedată. Este vorba de tânărul de 18 ani.
 
Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală și iau în calcul mai multe piste, inclusiv o defecţiune tehnică a BMW ului cu o vechime de doar 3 ani. Din cauza evenimentului rutier, coloana de autovehicule s-a întins pe o lungime de mai bine de 10 km pe ambele sensuri.   
 
Cel de-al doilea accident s-a produs pe acelaşi drum, la nici 3 km de locul primului accident, iar protagoniştii sunt şoferii care nu au păstrat distanţa între autovehiculele aflate în coloana de maşini formată din cauza primului accident. De această dată, în accident au fost implicate trei autoturisme. Au intervenit de urgență un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.
 
În cele trei mașini implicate în accident se aflau 8 ocupanți, din care trei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Două victime au primit primul-ajutor la fața locului și au refuzat transportul la spital. Ce-a de-a treia victimă a fost transportată la spital, în stare de conștiență, de către echipajul SMURD.
 
DN6 sau European 70, este drumul care leagă Banatul şi vestul de restul ţării. Acesta este unul dintre cele mai aglomerate drumuri din partea de vest a ţării.

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.