POLIȚIȘTII AU REȚINUT 4 SUSPECȚI DE COMITEREA MAI MULTOR FURTURI

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii cărășeni au depistat în flagrant delict 4 bărbați, bănuiți de comiterea a două infracțiuni de furt calificat, săvârșite pe raza municipiilor Reșița și Caranșebeș. Cele 4 persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Astfel, în data de 01.06 a.c., orele 04,00, Poliția municipiului Reșița a fost sesizată cu privire la faptul că în cursul nopții, dintr-un cabinet medical de pe raza municipiului, au fost sustrase mai multe bunuri.
La scurt timp, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Reșița au depistat în apropierea locului faptei, un autoturism în care se aflau doi bărbați de 26, respectiv 32 de ani, ambii din Ticvaniu Mare, bănuiți că ar fi pătruns prin efracție în incinta cabinetului medical, de unde ar fi sustras o plasă care conținea cutii de medicamente și alte bunuri.
Cu ocazia percheziției efectuate, în interiorul autoturismului au fost identificate bunurile reclamate ca fiind sustrase, care au fost ridicate și restituite în totalitate persoanei vătămate.

Deasemenea în data de 02.06 a.c., orele 01,00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Caransebeș, aflându-se în timpul liber cu autoturimul personal, au observat pe o stradă din localitate doi tineri, cunoscuți cu antecedente penale, unul transportând un televizor acoperit cu o pânză, iar celălalt având asupra sa o geantă.
La vederea polițiștilor, suspecții au abandonat bunurile, iar cel de-al doilea a fugit pe o stradă lăturalnică, polițiștii reușind însă, prinderea și imobilizarea primului bărbat.
Imediat, fugarul a fost identificat și reținut de către echipajul de poliție din cadrul Poliției municipiului Caransebeș, chemat în sprijin la fața locului, într-un imobil în construcție, aflat în apropiere, unde se afla împreună cu o minoră de 13 ani, pe numele căreia era emis un ordin de urmărire, din data de 01.06.2019, pentru plecare voluntară de la domiciliu.
Din primele verificări, s-a stabilit că cei doi suspecți, un minor de 15 ani, plecat voluntar din data de 01.06.2019, din Centrul ”Bunavestire” Caransebeș și un tânăr de 18 ani, din municipiu, cercetat sub control judiciar, în altă cauză, ar fi pătruns prin efracție în noaptea de 01/02.06 a.c., într-un imobil de pe strada George Enescu, de unde ar fi sustras un televizor și mai multe scule electrice și manuale.
Bunurile, în valoare de aproximativ 3000 lei, au fost recuperate în totalitate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi restituite persoanei vătămate.
Deasemenea polițiștii au procedat la predarea minorei de 13 ani către asistentul social în grija căruia se află.

Toți cei patru suspecți sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, față de aceștia fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii

comentarii