VIDEO Polițiștii cărășeni au pus mâna pe cuțitele, satâre și polonice la concursul de gătit

O parte dintre poliţiştii cărășeni au lăsat urmăritul infractorilor, pistoalele și anchetele de-o parte și au pus mâna pe cuțite, satâre, polonice, ceaune, grătare și sarmale. Plus restul – adică lemne și cărbuni pentru a obține fel de fel de preparate, care de care mai gustoase ce rezultă în urma unui concurs de gătit.
Misiune specială pentru poliţiştii din Caraş-Severin la sfârşit de săptămână.
8 echipaje ale polițiștilor cărășeni, dar și din Zalău, Gorj sau Ungaria, aproape 100 de oameni, au descins în campingul ,,7 Izvoare” din staţiunea Băile Herculane. Motivul nu a fost căutarea turiştilor certaţi cu legea, ci – pentru a-şi disputa titlul de ,,Maestru bucătar”.

Oamenii legii au lăsat dosarele și cercetările de-o parte pentru câteva ore și s-au întrecut în ale gătitului şi bucătăritului. Polițiștii din județ și invitații lor, au participat la cea de-a IX-a ediţie a concursului gastronomic „Poliţistul bucătar”. Întrecerea a fost organizată şi în acest an de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, biroul Caraş-Severin.

Juriul a avut de ales între mai multe tipuri de gulaş, preparate la grătar, tochituri din carne de vânat, de porc, miel şi de viţel, tradiţionalii mici, sărmăluţe la ceaun şi alte şi alte ,,chestii” de ale bucătăriei.

„Ceaunul şi gătitul” a fost doar un motiv ca oamenii legii de la diferite servicii și birouri din cadrul Poliției, să se întâlnească, să se cunoască și să petreacă mai bine. Acţiunea a fost ca un bal al instituţiei pentru poliţişti pentru că, în perioada următoare, aceştia vor avea o activitate intensă ţinând cont de faptul că urmează o nouă vară fierbinte, toamna şi sărbătorile de iarnă.

Înarmaţi cu linguri de lemn, ceaune, rotisoare şi grătare, zeci de poliţişti s-au instalat încă de la primele ore ale dimineţii, într-o poieniţă de pe malul Cernei. În scurt timp, locul a fost invadat de aromele ameţitoare ridicate din oalele şi tigăile cu bunătăţi gătite la foc mic.

După ce au lăsat sorturile în cui, poliţiştii au trecut la partea a doua a programului: joc şi multă voie bună.

Câștigătorii oficiali ai marelui premiu, au fost gazdele, adică Poliția Băile Herculane, urmați de cei din Timișoara locul unu, Bocșa locul doi și Moldova Nouă – locul trei, dar de fapt, câștigători au fost toți polițiștii și familiile lor, toți cei prezenți la eveniment, fiindcă toată lumea s-a distrat pe cinste.

Asta este părerea noastră, nu comentăm și vă lăsăm să urmăriți un amplu material video realizat la fața locului.

Comentarii

comentarii