@Breaking newsCulinare

Prăjitură cu mere din aluat special bun la orice – aluat de bază pentru prăjitură VIDEO

Acest aluat este un aluat de vază bun pentru mai multe tipuri de umpluturi – de la umplutura cu mere, pere sau cu brânză și până la umplutura de marmeladă amestecată cu nucă. Pentru acest aluat avem nevoie de:

200 de g unt ,100 g margarina, 3 oua, zahar vanilat, praf de copt, un praf de sare, 200 g smântână acră, 300 g zahăr și 800 g faină.

Amestec bine untul cu margarina care trebuie să fie la temperatura camerei. Pun zahărul, sarea, praful de copt și zahărul vanilinat și amestec bine să se omogenizeze. Apoi pun 600 de g făină și frământ până ce am un amestec nisipos. Atunci pun smântâna – neapărat acră – și frământ mai departe, mai adaug făină și frământ până ce se leagă și obțin un aluat ferm și fin. Îl împart în două și îl las să se odihnească jumate de oră.

Merele se dau pe răzătoarea mare, se storc și se prăjesc cu puțin unei și cu zahăr. Cine vrea, poate pune și scorțișoară. Se lasă să se răcească.

Ung o tavă cu unt sau ulei, o tapetez cu făină, întind prima foaie pe tavă. Nu vă faceți griji dacă se rupe. Trebuie să fie una luat fraged, sfărâmicios. Îl lipiți și cârpiți până ce acoperiți toată tava. Pun merele și le nivelez. Peste mere, pun o altă foaie obținută din cea de a doua parte de aluat. O înțep cu furculița și bag tava la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.

După 25 de minute fac prima verificare. În funcție de cum arată prăjitura, ridic sau cobor temperatura sau o las așa cum este. Când este rumenită, scot prăjitura din cuptor și o las la răcit acoperită cu un prosop din bumbac. Când s-a răcit, se taie marginile și se taie în pătrate care se pudrează cu zahăr vanilinat.

Gata – spor la treabă și poftă bună!

Comentarii

comentarii