“Să exmatriculăm violenţa” lectie de viata – live

IMG_20140409_122233„Să exmatriculăm violenţa!” a fost lecţia susţinută de un ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin – Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii în cea de-a treia zi din săptămâna „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” în două unităţi de învăţământ din municipiul Reşiţa.
La activitate au participat 20 de elevi de la Colegiul Naţional Traian Lalescu din clasa a V-a şi 100 de elevi din clasele V-VIII de la Şcoala Gimnazială Mihai Peia.
Principala dezbatere a fost cea referitoare la violenţă, cauzele acesteia şi consecinţele sociale şi juridice pe care le poate produce comiterea unei fapte săvârşită chiar şi dintr-o joacă.
Pentru a înţelege cât mai bine repercusiunile comiterii de infracţiuni, poliţiştul le-a prezentat prin exemple reale situaţii limită în care unii minori au fost cercetaţi pentru faptele comise.
La finalul activităţii, elevilor le-au fost împărţite materiale cu caracter preventiv titrate sugestiv „Stop violenţei”, dar şi semne de carte pe care se regăsesc sfaturi privind prevenirea victimizării minorilor.

Comentarii

comentarii