Târg de obiecte decorative de Crăciun realizate de copii pentru a plăti o masă caldă altor copii

Casa Corpului Didactic și Biblioteca Județeană ”Paul Iorgovici” Caras Severin, și-au dat mâna în organizarea unui dublu eveniment dedicat sărbătorii pe care cu toții o așteptăm luna aceasta. Astfel că, pe de-o parte, cele două instituții de cultură, au organizat premierea Concursului de creații literare ”Poveste de Crăciun”, ediția I, care s-a adresat copiilor din clasele I-IV de la școlile din Reșița, concurs care s-a bucurat de mult succes la prima ediție, iar copiii au fost încântați că le-au fost apreciate creațiile și de altfel, premiate.

Organizatorii s-au gândit să extindă consursul și în anii următori. În aceeași zi a avut loc și o expoziție cu vânzare a unor obiecte și decorațiuni de Crăciun realizate de către copii, iar banii adunați din vânzarea acestora vor plăti masa caldă pentru 80 de copii participanți la campaniei de tradiţie SOLIDARITATE COLEGIALĂ, înscrisă în activitatea fundamentală a organizaţiei FICE-ROMANIA, aceea de susţinere prin fapte concrete a ajutorării copiilor, educării şi creşterii lor.

La cantina Colegiului Economic, lângă bradul de Crăciun, 79 de elevi din 8 școli reșițene și de la liceul din Carașova, vor primi pachetele de Crăciun aduse din școli, vor asculta colinde în interpretarea Corului Armonia al Liceului Teologic Baptist Reșița și apoi vor servi toți masa. Pachetele provin din donații în rechizite, alimente, produse de curățenie, îmbrăcăminte, realizate la nivelul fiecărei școli. Darurile au fost pregătite de copiii selectați, de către voluntarii FICE-ROMANIA-filiala Caraș-Severin (cadre didactice și elevi).

Campania este un eveniment organizat de Casa Corpului Didactic în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, cu FICE România ( Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative din România) și Asociația Învățătorilor Caraș-Severineni.

Comentarii

comentarii