Târgul de toamnă de la Oraviţa 2019, o reușită

Târgul de toamnă de la Oraviţa 2019. Primăria oraşului Oraviţa, Casa de Cultura „Mihai Eminescu” Oravita, în parteneriat cu Direcția Agricolă a judeţului Caraş Severin, au organizat cea de-a IX a ediţie a Târgului de toamnă de la Oraviţa.

Manifestarea începută încă de sambată pe Platoul Gării, a atras lumea din toate părțile. Au avut loc expoziţii cu vânzare de produse agricole, horticole, apicole, unelte şi utilaje agricole, produse tradiţionale şi de artizanat şi nu numai.

 

 

,,Au participat peste 40 de expozanţi; unii agenţii economici, alții persoanele fizice, din Banat și nu numai. La târg au fost prezentate păsările și iepurii de rasă, nu au lipsit produsele tradiționale precum brânza, mălaiul copt în țest, cașul afumat, răchia din prune și mere, dar și pălinca sau mierea în diferite amestecuri, ori dulceața din smochine de la Șușca, de pe Clisura Dunării.

 

Târgul de toamnă de la Oraviţa 2019. Nu au lipsit dogarii cu butoaie din stejar și salcâm, olarii din Corund – Haghita, ori tăbăcarii și pielarii din Maramureș. Cu toate că vremea a fost cam urâtă, oamnii s-au declarat mulțumiți de negoț. Și cumpărătorii și vânzătorii.

 

,,Produsele au mulțumit pe toată lumea, iar prețurile au fost pentru toate buzunarele. Se găsesc de toate, de la miere și mititei, până la butoaie de lemn. Așa cum trebuie să fie la târg.” a spus directorul adjunct al Directiei Agricole Caras Severin, inginerul Pavel Nefir.

 

Târgul a fost o reușită, producătorii din zonă au putut să-și valorifice producția, iar mușterii au cumpărat ce i-a interesat. Cu toate că în acest an nu s-au făcut fructe, de pe tarabe nu a lipsit răchia. Se știe că în Banatul Montan, căzănarii știu să păstreze producția în așa fel încât să aibă și în anii ,,secetoși”.

 

Târgul de toamnă de la Oraviţa 2019. Cine a dorit, a participat și la programul artistic oferit de Casa de Cultură – asta în timp ce s-a putut delecta cu o pastramă la grătar, sau un mic ori o porție de gulaș sau fasole la cazan. Toate acestea pe lângă un pahar cu must sau o răchie bătrână, ori o simplă bere.

 

 

Comentarii

comentarii