Un alt caz tip ,,Elodia, dar în varianta masculină, s-a judecat la Reșița, om de afaceri ucis și făcut dispărut ?

buleu_adrianProces maraton la Reșița- peste opt ore de audieri ale celor doi martori din dosarul omului de afaceri arădean Abel Apostol dispărut în data de 1 mai 2013. Omul sau cadavrul său, nu au mai fost de găsit şi toată lumea spune că avem de-a face cu un caz tip Elodia II, la masculin. Rolul lui Cioacă: partenerul de afaceri al lui Apostol, Adrian Buleu.
Procesul a început la Arad – acolo unde s-a petrecut și fapta, dar luna trecută, a fost strămutat de la Tribunalul Caraş-Severin. Cauza? Aceeași ca și în alte cazuri asemănătoare: presa locală face presiune asupra magistraţilor.
Ședința de judecată a început în jurul orei 11 și s-a încheiat în jurul orei 20. Procurorii și judecătorii au audiat doi dintre martorii principali, Ionuţ Marian Obreja şi Ionuţ Pena. Cei doi au lucrat la S.C. Riviera, firmă în care asociaţi erau Abel Apostol şi soţia presupusului asasin, Adrian Buleu.
Marian Obreja și-a schimbat declarațiile date la Arad. Ba mai mult, acesta s-a încurcat în declarații iar altele erau neverosimile. Printre altele, el a declarat în fața magistraților ,,că acceptase să vină tocmai de la Galaţi ca să lucreze la Riviera, fără să-l intereseze salariul ori perioada de angajare. Aceste declarații au făcut rumoare în sală în rândul auditoriului și a trezit suspiciunile oamenilor legii. oare care a fost rolul său în această grozăvie în care vorbim de dispariția fizică unui om.
Marian Obreja a încurcat declarațiile, a spus una, apoi a revenit asupra lor mai ales atunci când a povestit ce a făcut în ziua când se bănuiește Abel Apostol a fost ucis. Semne de întrebare au ridicat și întrebările puse de Adrian Buleu privind relaţiile dintre cel dispărut şi presupusul ucigaş.
Avocaţii familiei Apostol au ripostat iar Obreja a declarat că a fost pus să spele pe terasa urme ce păreau de ulei ars. Asta în condiția în care la Arad declarase că petele ar fi fost de sânge. Ba mai mult, el a declarat că a fost bătut de polițiști ca să semneze o declarație pe care o scrisese tot polițiștii. El a mai spus că nu i se citeau declarațiile și nici el nu le citea pe cele pe care le semna deoarece nu are decât 6 clase și stă prost cu cititul. Culmea ilarului a fost atinsă în momentul în care a spus că este convins că în respectivele declarații semnate de el, dar necitite, declarații semnate la poliţie şi la Parchet, nu sunt trecute lucruri adevărate, ci, minciuni, mai ales că a fost bătut de polițiști ca să semneze. Comportamentul și declarațiile lui, l-au făcut pe procuror să-l acuze de ,,mărturie mincinoasă,,
Celălalt martor, Pena Ionuț, a menținut și a dat aceleași declarații ca la Arad și cuprinse în rechizitoriu. El a spus că Adrian Buleu l-a trimis să ducă maşina lui Apostol în cartierul Micălaca iar el a refuzat. Spusele lui Pena l-au scos din sărite pe Buleu fiindcă acesta declarase mereu că nu se atinsese niciodată de cheia de la maşina lui Abel.
Un fapt ce va cântării mult în judecată s-a petrecut în momentul în care fiul lui Abel Apostol l-a întrebat pe Ionuț Pena ,,dacă recunoaşte cheia de la maşina tatălui său” ?. pena a spus că văzuse acea cheie în mâna lui Adrian Buleu în seara de 1 mai. Această declarație a martorului a stârnit rumoare în sala de şedinţă.
Cei doi martori au mai declarat că au fost bătuţi de poliţişti. Marian Obreja ar fi fost obligat să declare ceea ce spuneau poliţiştii. În schimb, Ionuț Pena ar fi fost bătut de polițiști ca să nu uite cumva ceva din declarațiile ce la va da.
Obreja a mai spus că a luat bătaie şi în sediul poliţiei, dar şi pe holul Parchetului, când s-a ales cu nasul spart.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „Un alt caz tip ,,Elodia, dar în varianta masculină, s-a judecat la Reșița, om de afaceri ucis și făcut dispărut ?

 • 23 noiembrie 2013 la 13:21
  Permalink

  Adaos la mesajul meu anterior:

  Poate ar trebui ca politia româna sa-si schimbe metodelede cautare a cadavrelor. În stilul mafiot ca sa dispara un cadavru se betoneaza în fundatia vreunei cladiri (vezi legenda mesterului Manole ce a facut cu nevasta-sa).
  Ar trebui politia sa verifice fundatiile de beton a cladirilor noi cu un fel de ultraschall. Poate asa gaseste si resturile cadavrului de la Elodia.
  În germania a fost acum nu de mult un caz unde unul si-a omorît nevasta si în cele din urma i-au gasit cadavrul betonat în podeaua de la pivnita casei unde locuia.

 • 23 noiembrie 2013 la 12:42
  Permalink

  Cam multe „Elodii” prin România.
  Procedura mafiei interlope românesti. Cine-i în drum e eliminat si dispare fara urma. Si Elodia parca aa fost advocata. Precis a fost cuiva în drum iar autoritatile românesti dau vina pe barbasu.

  Cred ca criminalii care aplica astfel de metode mafiote ar trebui cautati în alta parte.

Comentariile sunt închise.