Un desert aproape prea frumos pentru a fi mâncat – Trandafiri din mere

A venit anotimpul rece iar bucatariile se umplu in acest sezon cu miros de placinte si prajituri ce mere, cu dovleac sau cu fel de fel de dulceturi. dar amestecul sacru si consacrat, este cel de mar cu scortisoara. De fapt, este antimpul mariei sale, marul. Mai jos avem o reteta deosebita gasita de mine pe internet si adaptata limbii romane. Desi pare complicat, totul este deosebit de simplu. Va trebuie doar rabdare si pasiune pentru bucatarit. Spor la treaba.

rose petals apple dessert
Lista de ingrediente pentru 6 trandafiri  (Timp de preparare: 45 minute)
1 foaie de aluat de patiserie congelate pe care il lasam la decongelat
2 mere rosii organice
sucul de la o lamaie
1 lingura de faina, pentru a se presara contorul
3 linguri de gem de caise
Scorțișoară (opțional)
zahăr pudră (opțional)
 

Instrucțiuni:

1. Se decongelează tarta timp de aproximativ 20-30 minute.

2. Ia un vas și umple-l la jumatate cu apa si suc de lamaie. Se taie merele în jumătate, îndepărteaza casuta cu seminte .  Acum se taie merele in felii, la fel de subtiri pe cat posibil toate. Nu scoate coaja,  avem nevoie de ea pentru culoarea roșie a petalei.

3. Pentru a face merele un pic mai moi ca sa putem lucra usor cu ele si ca sa nu exideze, se pun in apa cu zeama de lamaie si bagam castronul doua minute la cuptorul cu microunde.

4. Desfaceti aluatul de tarta pe o suprafață curată, ușor presarată cu făină.  Întindeți-l un pic cu un sicitor subtire și păstrați-l într-o formă dreptunghiulară.  Acum,  se taie aluatul în 6 fâșii egale.

5. Ia un alt castron si pune 3 linguri de gem de caise împreună cu două linguri de apă și puteți amestecul la microunde timp de aproximativ 1 minut pentru a se incalzi si fluidiza.

6. Se incalzeste cuptorul (190C) și se scurg merele de apa cu zeama de lamaie.

7. Așezați merele pe aluat ca în imaginea de mai jos. Puteți adăuga un praf de scorțișoară, dacă vă place aroma.8. Pliați partea de jos a aluatului.

9. Acum rulați, închideți marginile și așezați produsul finit într-o tavă cu alveole de brioșă.

Se baga la cuptor si se coace la 190C timp de aproximativ 40-45 de minute, până când sunt complet înmuiate merele ir aluatul s-a copt.

Acum, se presara zahar pudra.
rose petals apple dessert

 
rose petals apple dessert

 
 mere-cu-zeama-lamaie
rose petals apple dessert

 
6. Preheat the oven to 375F (190C) and drain the apples.
rose petals apple dessert

 
rose petals apple dessert

 
rose petals apple dessert

 
rose petals apple dessert

 
rose petals apple dessert

rose petals apple dessert

rose petals apple dessert
rose petals apple dessert

 
rose petals apple dessert

 
rose petals apple dessert

 
rose petals apple dessert

Accesand linkul de mai jos, gasiti un articol cu multe idei practice la ceas de sarbatoare si nu numai.
http://www.ba-bamail.com/content.aspx?emailid=20906

Sursa: http://www.ba-bamail.com/content.aspx?emailid=18951

 

Comentarii

comentarii