Un strop din căldura și bucuria verii – Sirop de trandafiri

sirop trandafiriIngrediente
petale de trandafiri
3 l apa plata
1 kg zahar
1 pastaie vanilie
Cantitatea de petale nu o pot preciza
dar ca idee
am avut o sacosa mica plina
cred ca in jur de 30- 40 de trandafirei

Mod de preparare

Rupem si spalam petalele de trandafir. Le punem intr-o oala mare. Adaugam 3 l apa. Punem la fiert. Lasam sa fiarba. O sa vedeti ca petalele isi pierd culoarea, transferandu-se asupra lichidului. Scurgem apa de flori, adaugam zaharul si amestecam cu o lingura. Punem la loc, pe foc si lasam sa fiarba.
Despicam o pastaie de vanilie, scoatem cu atentie semintele si le punem peste sirop. Lasam sa fiarba la foc mediu, cam o ora, o ora si jumatate. O sa vedeti ca siropul incepe sa capete consistenta. Dupa ce a fiert suficient, dam deoparte si lasam un pic sa se raceasca, apoi il transferam in recipiente de sticla si depozitam la rece.

Citeste si

Zacuscă de vinete sănătoasă, gustoasă şi ….scumpă anul acesta VIDEO

Zacuscă de vinete sănătoasă, gustoasă şi ....scumpă anul acesta