Vânătorii şi pescarii din Banatul Montan s-au adunat în jurul ceaunelor în clocot VIDEO

Vânătorii şi pescarii din Banatul Montan s-au adunat din nou în jurul ceaunelor în clocot. Evenimentul a aduna vânători şi pescari din mai multe localități ale județului în jurul a peste 30 de ceaune şi grătare..

Și fiindcă nu există vânător fără povești vânătorești și fără să se laude, vânătorii și-au susținut poveștile cu probe de a ceastă data. Ei au adus trofeele pe care le-au expus pe panoplii special pregătite pentru manifestare.

Apoi, care mai de care și-au arătat măiestria în arta culinară. Unii la ceaun, alții la platouri cu gustări vânătorești și nu ultimii la grătare. Vânătorii au pregătit gulaș, alţii tocănite, alţii sarmale sau fasole. Toate având în componenţă carne de vânat.

Nici pescarii nu s-au lăsat mai prejos așa că cei din Clisura Dunării au pregătit ciorbe din diferite specii de peşte, sau plachii. Vânătorii s-au lăudat cu tocăniţele de mistreţ, de căprior sau de iepure.

Nu au lipsit platourile cu fel de fel de preparate – de la şuncă, pastramă şi cârnaţi de mistreţ sau vânat şi până la pita cu unsoare, cu ceapă şi cu boia și tradiționalul mălai bănățenesc. Totul a fost stropit cu rachie veche, bere şi vin. Atmosferă a fost întreţinuta cu dansuri şi muzica populară. Toţi participanţii au primit diplome şi premii.

La eveniment a fost prezent şi Francisc Vaştag – marele campion mondial şi poate cel mai titrat boxer român. Fery ne-a prezentat un gulaş autentic, dar şi o mâncare de fasole cu cârnaţi vânătoreşti – aşa că la mama lor. Tot la masa lor, am găsit – în afara platoului cu ,,porcării” de toate felurile – ,,pita cu unsoare, ceapă şi boia de ardei”.

Cu toate că sunt mulți cei care condamnă sau nu sunt de accord cu vânătoarea, vânătorii spun că natura lăsată la voia întâmplării creează junglă. Din acest motiv, vânătorii încearcă să creeze un echilibru între speciile de vânat, între marii răpitori, un spaţiu propice, un mediu ambiant pentru dezvoltarea turismului şi a silvoturismului.

Comentarii

comentarii