VIDEO Bulion și pastă de roșii sau, zamă de părădaisă pentru la iarnă

O reţetă simplă de tot. Se iau roşii bune de suc, adică mai apoase şi bine coapte, se spală şi se dau prin storcător. Sau prin maşina de roşii. Eu le-am dat prin storcător. Rezultatul este super: am obtinut concomitent
bulion si pasta de roșii, dar m-am stropit din cap până în picioare. În pofida acestui mic inconvenient, merită să încercați.
Apoi se pun la fiert – sucul de-o parte, compoziţia groasa pentru pastă, în altă cratiţă. Am pus câte-o tablă sub oale ca să nu se prindă compoziția la fiert. Se potriveşte de gust cu sare. Mai puteţi pune zahăr sau alte condimente şi arome. Fiecare ce-i place.

În pasta de roşii am pus ţelina şi leuştean frunze tocate mărunt. Când am adus compoziţia la vâscozitatea dorită, am pus totul foarte fierbinte în sticle şi borcane curate şi uscate. Apoi am pus ,,la dormit” timp de două zile până s-au răcit borcanele. Gata, asta-i tot! De menționat că această rețetă a fost filmată în data de 5 august când la Resita erau 42 de grade și Banatul sub atentionare de cod roșu de caniculă. N-am avut de ales, mi-au trimis rudele porția mea de roșii de la sat, așa că, am trecut la treabă ,,se silă, bucuros”.


Spor la treabă!

Comentarii

comentarii