ActualitateCulturalToate Stirile

VIDEO Festivalul Internaţional de Folclor ,,Hercules,, ediţia a 44 a, în penultima seara de spectacol

DSC02219Penultima seara de spectacol din cadrul Festivalului Internaţional de Folclor ,,Hercules,, ediţia a 44 a 2014, încheiată joi în noapte, a fost cea mai scurtă şi cea care a mers ,,aţă,, adică fără nici un fel de întârziere.
La ora 19 fix, singurul Festival din România cu patru prezentatori dintre care 3 copii, a început la ora 19 fix. Dan Liut alături de copii, Daria, Drăgan şi Drobert –Robert a fost botezat de spectatori DRobert – pentru că şi numele lui să înceapă cu litera ,,D,, la fel ca al celorlalţi colegi de scenă, a fost gazda şi cel care le-a povestit spectatorilor care au umplut sala până la refuz, câte ceva despre ansamblele ce au urcat pe scenă.
Seara penultimului spectacol din cadrul Festivalului a început cu un spectacol oferit de Fanfara de copii din Bănia după care, în faţa spectatorilor au sosit indienii de la  Ansamblul ”Panghat Performing Arts Group” – India.
Au urmat tinerii din Ansamblul studenţesc ”Mirche Acev” – Skopie – Macedonia urmaţi de românii din Valea Timocului din Serbia, mai exact, membrii Ansamblului Folcloric din Maidanpeck .
Finalul de seară a aparţinut artiştilor din Ansamblul ”Pusta Banatului” – Timișoara, apoi cei de la – Ansamblul ”Armenișana” al Casei Culturale Armeniș, Seară a fost încheiată de tinerii artişti ai Ansamblului ”Hora Carașului” al Casei de Cultură din Oravița.

Iată şi programul ultimei zile a Festivalului, ziua de vineri:
VINERI 11 IULIE 2014,
ORA 19.00 – Parcul Vicol
Spectacol prezentat de :
– Ansamblul ”Mirche Acev” – Macedonia;
– Ansamblul din Maidanpeck- Serbia;
– Ansamblul ”Iedera” al Casei de Cultură Oțelu-Roșu;
– Ansamblul ”Datina Cărășană” al Sindicatului din Învățământului Preuniversitar Caraș-Severin;
– Ansamblul ”Semenicul” – al Centrului Judeţean pentru Conservarea
şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii