VIDEO FOTO Caransebeşul are de acum o Unitate Specială de Aviaţie

Caransebes (4)La Caransebeş a fost inaugurată Unitatea Specială de Aviaţie ce își va avea locația pe vechiul aeroport din municipiu.
În prezenţa a numeroase oficialităţi civile şi militare, reprezentaţi ai Ministerului Apărării Naţionale, autorităţile locale caransebeşene în frunte cu primarul Marcel Vela, cărora li s-a alăturat preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, Prefectul Silviu Hurduzeu, comandanţi de aviaţiei locale şi naţionale, feţe bisericeşti, a fost deschisă oficial această unitate aviatică.
Municipiul de pe Timiş şi Sebeş are o îndelungată istorie în domeniul aviaţiei, atât militară cât şi civilă. Până în urmă cu 19 ani, Caransebeșul era una din cele mai mari unităţi de aviaţie din ţară, Regimentul de Aviaţie din Caransebeş. Acum, după aproximativ 19 ani de pauză, la insistențele și demersurile lui Marcel Vela sprijinit și de alții, Inspectoratul General de Aviaţie a făcut posibilă continuarea tradiţiei aviatice la Caransebeş.
După ce în 2008 se desfiinţa unitatea de elicoptere, vineri a venit timpul ca Ministerul de interne să redeschidă aici această unitate de elită. În 2010 a mai existat o tentativă de a înfiinţa o unitate de elicoptere la Caransebeș, dar lucrurile s-au schimbat politic şi unitatea a fost înfiinţată la….. Arad.

Aşa cum preciza primarul Marcel Vela, această unitate este de un real sprijin pentru judeţ, dar şi pentru întreg Banatul de Munte. „Am visat cu ochii deschişi înfiinţarea acestei unităţi şi ne-am implicat aşa cum nu mi-aş fi imaginat că am putea să o facem, împreună pentru Caraş-Severin, pentru Banat şi pentru România, am reuşit aici să facem în câteva luni dintr-o clădire prăbuşită, un centru de comandament modern”, a subliniat primarul gazdă.
De astăzi aeroportul din Caransebeş este deschis din nou pentru elicoptere, zboruri cargo şi tot aici vor fi operaţionale elicopterele SMURD, şi un avionul SMURD din dotarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
,,Redeschiderea acestei unităţi, reface statutul pe care l-a avut iniţial aeroportul din Caransebeş: aeroport de intervenţie, devenind acum a cincia Unitate de Aviaţie Specială din România. Această reînfiinţare a fost influenţată de specificul zonei geografice în care este amplasat oraşul, dar şi ca poziţionare socio-administrativă căci va putea asigura graniţa de sud-vest a României şi va supraveghea frontiera cu Serbia” a spus preşedintele CJ, Sorin Frunzăverde.
Unitatea Specială de aviaţie din Caransebeş reînvie o tradiţie care nu putea rămâne în umbră, iar pe aeroportul din Caransebeş vor fi operaţionale zboruri de supraveghere, salvare şi intervenţie pentru toate cazurile speciale.

Comentarii

comentarii