VIDEO FOTO Copiii orfani dintr-un centru de plasament, au primit cel mai frumos dar de Paște: dragoste de mamă

Paste 2014 (32)Au trecut sărbătorile, au trecut toate acele zile de agitația urmate de binemeritată odihnă. Au trecut toate, dar au rămas emoțiile și amintirile.
O asemenea amintire a rămas și în mintea câtorva copii pe care soarta nu i-a prea răsfățat, copiii aruncați în lumea mare sau părăsiți de cei care le-au dat viață iar statul și instituțiile sale, îi iau în grijă.
Mai mulți copii abandonați de părinți la vârste fragede, dar ajunși acum în clasele de liceu sau aproape de liceu, sunt cazați într-un centru de plasament tip apartament. Copiii sunt cuminți, învață bine, sunt două familii formate din mai mulți frați. Au toate condițiile, au curățenia pe care o fac și o păstrează cu sfințenie, au mâncare suficientă, sunt respectați, dar lipsește ceva totuși.
În această perioadă a sărbătorilor, cel mai mult le-a lipsit copiilor acel suflet iubitor, acei ochi duioși și acele îmbrățișări ce alături de alimente, îi fac pe copii să crească mari. Lipsește mama, lipsește aceea care îi înțelege cel mai bine pe copii.

Și totuși, o femeie și o mamă la rândul ei, a adunat alte mămici în jurul ei. Tudorița Nicula și alte prietene – în primul rând și mai apoi colege de formațiune politică , au pus mână de la mână și au vopsit ouă, au pregătit prăjituri și dulciuri, și în duminica Paștelui, au poposit la casa copiilor cuminți. Culmea este că ouăle au fost aduse în dar de o bătrână din satul Sălbăgel. Bătrâna, greu încercată de viață fiindcă și-a pierdut un fiu de numai 23 de ani, a strâns ou cu ou în gospodăria sa și apoi le-a adus Tudoriței. Fiindcă și ea este înglodată în datorii în urma morții fiului ei, bătrâna a primit 1500 de lei din partea femeilor social – democrate. Bani donați de doamnele din partid.
Ajunse la ușa apartamentului, surpriza a fost deosebită de ambele părți. Au fost îmbrățișări sincere și lacrimi de bucurie și duioșie. Copiii au de toate, dar acum au primit și acel ,,ceva” ce le lipsea: mâinile mângâietoare ale mamei și vorba duioasă. Mămicile au stat de vorbă cu copiii, și-au povestit despre una- despre alta și mai ales, s-au sfătuit cu cineva care are acasă copii. Unde mai pui că o altă mămică și bunică, profesoara Maria Radu, va veni periodic la copii pentru a-i ajuta la teme și meditații. Anca Gaiță, o altă mămică, le-a promis copiilor câte un tort aniversar de ziua fiecăruia dintre ei.
Poate o să vă întrebați ,,de ce a apărut acest material abia acum la o săptămână după Paște?” Dar, răspunsul este foarte simplu: chiar dacă participantele sunt membre ale unui partid politic – fiindcă în final un partid este ca un club unde oamenii nu se întâlnesc doar pentru a face politică – acțiunea a fost total apolitică iar doamnele nu au vrut ca cineva să interpreteze politic ceea ce au făcut ele. Mai trebuie spus că nici una nu candidează la nici o funcție, că nu au rude candidați și nu s-au gândit nici o clipă că cineva ar putea interpreta politic gestul lor.

Comentarii

comentarii