VIDEO FOTO Cronică teatrală- Premieră teatrală absolută la Teatrul de Vest din Reșița cu autorul în sală

Jocul (26)Premierã absolutã la Teatrul de Vest din Reşiţa. Spectacolul “Jocul” de Radu Herjeu -la prima montare în ţară- a fost pezentată aseară, pe scena Palatului Cultural din Reșița.
Regia este semnatã de Boris Melinti iar scenografia de Nicolae Dumitru Vlãdulescu.
Actorii aleși de regizor să dea viață personajelor, au făcut un spectacol de zile mari. Astfel mereu junele-prim (fiindcă îl prind bine astfel de roluri) Dan Mirea, a jucat natural și cu dezinvoltură alătui de Ana-Maria Cizler care efectiv a strălucit. Ana- Maria a trecut cu naturalețe de la un rol la altul, a intrat perfect în pielea personajului și ,,a căzut” perfect pe rolul care i s-a potrivit ca o mănușă. Adevărul este că o ajută mult talentul, tinerețea și, de ce să nu o recunoaștem- frumusețea nativă pe care o are. O apariție inedită și care a umplut sala de aplauze la fiecare ieșire pe scenă, a avut-o madam Popescu, pardon, Florin Ruicu. Acesta a jucat ce dezinvoltură o madam vecină pe care o putem găsi și descoperi cu ușurință cam în ori și ce bloc din România. Au fost momente când Ruicu a ,,umplut” efectiv scena – toate privirile și atenția fiind concentrate asupra lui, a rolului pe care l-a interpretat și a felului în care s-a mișcat pe scenă.
La rândul lor, Marius Tudor, Carmen Pãcurar şi Florin Ibraşi, au dat viață personajelor închipuite de autor făcând roluri bune.
Piesa vorbeşte despre responsabilitatea creatorului faţã de personajele imaginate şi de acţiunile acestora și totul ia o turnură curioasă spre final.
Cel mai bine poate vorbi despre această piesă creatorul ei, scriitorul și omul de cultură Radu Herjeu. Radu este profesor universitar, om de presă și scriitor. Are patru cărți publicate și mai multe piese de teatru scrise, dar reșițenii de la Teatrul de Vest au fost primii care ,,l-au jucat” pe scenă. Mai trebuie spus că spectacolul s-a jucat cu casa de bilete închisă, au fost tineri care au așteptat ,,la un bilet în plus” dar fără succes. Cu toate acestea, câteva locuri au rămas goale în sala de spectacole fiindcă câțiva din cei ce au primit invitații de la conducerea teatrului, nu le-a onorat. Primăria Reșița a fost reprezentată de consilierul Marius Băleanu.
InfoCs vă prezintă în exclusivitate un amplu interviu cu autorul. Acesta este împărțit în două părți: înainte de spectacol în foaier și după risipirea ecoului aplauzelor în sala de spectacole. De asemenea, tot InfoCs vă prezintă și un reportaj cu momente din timpul spectacolului și impresia reșițenilor la ieșirea din sala de spectacol.

Comentarii

comentarii