VIDEO Piept de pui cu cartofi trandafir si legume sotate

O reţetă gustoasă- în primul rând, deosebită şi.. foarte aspectuoasă. Ca și componență – nu ar fi mare lucru, dar modul de preparare și prezentarea la masă, fac toți banii. Cartofi – face oricine, piept de pui – la fel, dar una este să te prezinți în fata mesenilor cu nişte banali cartofi la cuptor și alta este când îi aduci preparați și aranjați într-un anumit fel.

În primul rând alegem tava- să fie una teflonata pentru brioșe sau muffis. Apoi, alegem un ceaun sau o cratiţă pentru legume și încă o tigaie pentru pieptul de pui.

Ingredientele sunt următoarele:

Piept de pui – cam unul de persoană, în funcţie de cât sunt de mari bucăţile
Ceva mezeluri – eu am folosit mezeluri de la Mona Lisa – şuncă Semenic, piept de porc și puţină costiţă afumată
Unt
Sare, piper, vegeta (pe cât posibil fără, e-” uri)

Apoi am avut legume:

Cartofi – potriviţi ca mărime şi cam 3 de persoană
Ardei – eu am avut gras şi piperoni – în funcţie de cât vreţi să gătim ce cantitate mai exact
Roşii
Ceapă
3-4 căţei de usturoi
Frunze de pătrunjel

Cartofii i-am curăţat şi i-am tăiat felii cu o răzătoare specială după care i-am dat cu sare ca să se înmoaie
Am tocat ceapă şi am tăiat ardeiul feliuţe. Am pus totul al dinstuit cu ulei. Am pus la final roşiile tăiate cubuleţe, am potrivit de gust cu sare şi piper. Gata”!

Am pus 3 căţei de usturoi la prăjit în puţin ulei. Am lăsat cam un minut şi acolo am adăugat cubuleţele din piept de pui (l-am tăiat dinainte). Am pus sare, vegeta şi piper şi am lăsat la foc mic să se facă în suc propriu. Nu mai mult de 15 minute. Gata şi cu asta!

Cartofii, i-am scuturat de zeamă lăsată, i-am aşezat petala peste petala pe tocător în aşa fel încât să se petreacă frumos petala peste petala cam la jumătate, am uns cu unt semitopit, am asezonat cu sare, piper, usturoi tocat şi frunze mărunţite de pătrunjel, am presărat mezelurile tăiate cubuleţe mici apoi am rulat şi am obţinut trandafirii.

Am luat tava teflonată cu alveole, am uns bine şi am aşezat, trandafirii”. Am băgat la cuptor la foc potrivit cm pentru jumătate de oră.

Apoi am servit fierbinte: am pus legumele, pieptul de pui şi, trandafirii” din cartof. Am servit totul cât mai fierbinte.


Poftă bună! ( Merge foarte bine o bere rece pe lângă)

Si iata si rezultatul unui preparat realizat dupa reteta noastra de Dana din Viena.


Felicitari Dana Cata!

Comentarii

comentarii