VIDEO Piept de pui cu legume de inceput de vara la capac

O reţetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și sănătoasă. Este o rețetă cu legume de început de vară, cu morcovi tineri și crocanţi, cu vinete şi dovlecei ce se rup în mână, cu mazăre sticloasă și aromată, o mână de fasole verde ,,țucără” , câţiva ardei graşi şi capia, cu câțiva cartofi noi, cu ceapă ce încă mai are lapte și cu roșii parfumate presărate cu mărar sau pătrunjel tocat puse deasupra. La astea am pus un kg de piept de pui. Cantitățile le stabiliți voi, după cum vă place și cu ce vă place.
În afară de 4 linguri de ulei şi sare, nu am pus nici un alt condiment. Nu am folosit nici măcar apă, totul s-a gătit la capac și în suc propriu.

Am tocat ceapa în bucăţi mai mari, am călit-o puțin până s-a înmuiat, am pus carnea tăiată cubuleţe, apoi morcovii cubuleţe fasolea păstăi, ardeiul, dovlecelul şi vinetele. Mare atenţie: totul se lucrează la capac, la foc mai iute un pic ca să nu pierdem vitaminele din legume. La final de tot am pus roşii tăiate felii amestecate cu putină sare şi mult pătrunjel tocat. Am pus deasupra uniform roșiile, am pus capacul şi am mai lăsat așa 10 minute.

Se servește cu pâine proaspătă și musai cu………un pahar de bere. Cui îi place, poate pune şi câteva linguri de smântână în farfurie.


Poftă bună!

Comentarii

comentarii