VIDEO Popa se uita in ,,curtea” bisericilor – Prea multi bani de la bugetul Primariei

Sedința de Consiliu Local Reșița a debutat cu prezentarea cheltuielilor Primăriei Reșița pe primele șapte luni ale anului la secțiunea Cultură-Recreere-Religie. Conform datelor furnizate de administrația publică locală, cei mai mulți bani au intrat în contul bisericilor și în cel al echipei de fotbal Metalul.
În debutul ședinței ordinare a Consiliului Local Reșița din luna august, primarul Ioan Popa a dorit să arate cetățenilor cât de transparentă a devenit administrația publică locală, așa că a prezentat o parte din cheltuielile efectuate de instituție în primele șapte luni ale anului.

Prezentarea a cuprins sumele alocate de primărie la secțiunea Cultură-Recreere-Religie, și a urmărit să scoată în evidență faptul că valoarea cheltuielilor a crescut în lunile aprilie, mai și iunie, exact în perioada campaniei electorale, și că au scăzut simțitor după preluarea mandatului de către noua conducere. Din datele publicate reiese că pe această secțiune, cei mai mulți bani de la bugetul local au ajuns în conturile echipei de fotbal Metalul, ale Bisericii din Câlnic și ale Catedralei Schimbarea la Față, din Govândari.

Zeci de mii de lei au fost alocați celor două parohii, de la începutul anului până în luna mai, pentru reparații. Însă, potrivit primarului Reșiței, sumele nu sunt justificate, nici prin facturi și nici prin devize de lucrări. Alte cheltuieli despre care Popa consideră că ar putea avea legătură cu campania electorală sunt cele legate de Ziua Romilor, Balul Pensionarilor precum și premiile împărțite cuplurilor care au serbat Nunta de Aur.

De la un total de 243 de mii de lei cheltuiți în luna iunie la Secțiunea Cultură-Recreere-Religie, în luna următoare suma a scăzut până la 174 de mii de lei. Asta în condițiile în care Primăria Reșița a suportat și costul Zilelor orașului.

Comentarii

comentarii