VIDEO Proiectul ISPA de apă și canal, a iscat nemulțumiri în Măgura

Locuitorii din cartierul bocșan Măgura sunt nemulțumiți de cum evoluează în zona lor ”Proiectul de extindere a rețelelor de apă și canal” derulat de Aquacaraș. Nemulțumirea vine din faptul că în loc să li se facă un bine oamnii consideră că li se va face mai mult rău deoarece canalizarea este executată necorespunzător. Săpăturile sunt realizate la 1,50 metri adâncime, după spusele oamenilor, iar băile unor locuințe din partea de jos a cartierului sunt cu 2 metri mai în jos. Localnicii nemulțumiți susțin că sunt nevoiți să-și facă băile undeva la etaj pentru ca apa menajeră să se scurcă în canal, altfel apa le vine înapoi în locuințe.

[youtube id=” LxFv9EJ6drM”]

”Suntem mulțumiți că în Măgura la noi se face canalizare, dar cei care conduc această lucrare să se consulte cu localnicii, deși nu lucrează într-un ritm care să fie folositor oamenilor, nici nu ni s-a spus termenul de finalizare al lucrărilor și nici despre adâncime. Chiar dacă noi suntem un cartier defavorizat aș vrea ca șefii care vin la acest șantier să se consulte și cu noi cetățenii”, a precizat un locuitor din Măgura.

Un număr de 15 case de pe strada Măgura nu au acces la canalizare deși aceasta trece prin fața casei lor. Acest lucru se datorează proiectului neadaptat la nevoile și particularitățile locale.

”Nu se lucrează cum trebuie! Fiecare face ce vrea. În loc să scoată țeava puțin mai sus, ca să poată avea scurgere, pentru că această canalizare e mai sus ca baia, trebuie să sape mai adânc dar ei spun că așa e proiectul”, spune un alt locuitor nemulțumit de lucrări.

Oamenii au încercat să vorbească cu reprezentanți din partea constructorului dar nu au primit lămuriri. Cerânduli-se un răspuns vis-a-vis de această situație aceștia au precizat că ei lucrează conform proiectului. ”Toate lucrările sunt făcute conform proiectului. Există autorizație de construie. Beneficiarii sunt Aquacaraș. Totul se exectuă conform proiectului. Noi mergem după un proiect care este avizat”, a precizat Josef Kiss, șef de șantier.

Și pentru că autoritatea locală are un cuvânt de spus despre toată această situație, primarul Bocșei, Eugen Cismăneanțu, a declarat pentru Infocs: ”Aș spune că e o problemă generală în cartier. Sigur că oamenii sunt revoltați și aș spune că pe bună dreptate! Noi am avut o ședință în care am stabilit, săptămâna trecută, că vom sista lucrările la apă și canal. Din păcate este o decizie pe care suntem forțați să o luăm. Nu ne-am fi dorit să ajungem în situația asta dar din punctul meu de vedere sunt foarte multe probleme de proiectare pe acel tronson”.

Reprezentanții Aqacaras susțin că zona Măgura a fost cuprinsă în proiectul de extindere apă și canal pentru că în acest cartier nu exista așa ceva și susțin că zona este diferită de alte zone datorită conformației terenului. Pentru zona cu probleme s-a luat în calcul o soluție specială pentru racordare la rețea. ”Mai mult de atât noi nu putem intra pe teritoriul privat astfel încât să le refacem rețeaua prin interiorul casei. Noi lucrăm pe domeniul public, astfel încât să le realizăm racordarea la sistemul de canalizare al orașului, la o adâncime care să fie normală. La mai mult de 10 metri nu se poate face săpătura și vom lua o suluție cu piaptăn astfel încât să preia pe o altă stradă canalizarea respectivă”, a precizat Dan Petrescu, director executiv Aquacaraș.

Comentarii

comentarii

One thought on “VIDEO Proiectul ISPA de apă și canal, a iscat nemulțumiri în Măgura

  1. Pe ei si pe mama lor ca astia va fura . Niste jeguri MASONICE care va fura acum prin paraindarat si dupa , prin facturile de apa si canalizare care o sa va iese pe nas .

Comments are closed.