VIDEO Tanti Margit din Caransebeș a împlint azi 107 ani

Tanti Margit din Caransebeș, cea mai longeviva persoana din Banat, a împlinit azi duminică, 10 august, 107 ani.
Alături de ea au fost nepoţii şi, la fel așa cum o face de fiecare dată în ultimii ani, i-a fost alături şi primarul Caransebesului, Marcel Vela. Edilul a ţinut să o felicite personal şi să-i ofere un cadou din partea Consiliului Local, în semn de preţuire pentru venerabila vârsta de 107.
Consilierii locali au probat suma de 7000 de lei, bani care i-au fost înmânați personal lui tanti Margit de către primarul Marcel Vela. .
Născută la începutul secolului trecut, tanti Margit a dus o viaţă simplă şi, la 107 ani, îşi păstrează luciditatea şi optimismul. Secretul longevităţii? A muncit toată viaţa, nu a fumat şi, din când în când, a mai băut un păhărel de rachiu.

Aniversare 2014 la 107 ani

[youtube id=”1saUSr5CsmE”]

Aniversare 2013 la 106 ani

[youtube id=”_-HaeR6Gz2c”]

Am dorit să marcăm acest moment cu o diplomă PREMIUM – 107 şi, în baza unei hotărâri a Consiliului Local, să acordăm un premiu consistent pentru a veni în ajutorul doamnei şi a familiei sale, în ideea de a o ajuta şi de a-i asigura toate cele necesare, pentru ca să punem veni să o sărbătorim şi la 108 ani de viaţă, deoarece ne dorim ca doamna Margit Szemenyei să reprezinte Caransebeşul, judeţul Caraş-Severin, Banatul, ca fiind cel mai vârstnic cetăţean din România. Din informaţiile noastre, alţi cetăţeni români care s-au născut înainte de anul 1907, deşi figurează în baza Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei, fie că nu mai sunt în România, fie că au trecută în dreptul lor menţiunea – posibil decedaţi. Prin urmare, doamna Szemenyei ar putea fi campioană României la acest capitol”, a declarat primarul Caransebeşului, Marcel Vela
Tanti Margit locuieşte împreună cu nepotul ei, Antoniu Speichert, şi familia acestuia.
De ziua ei, pe lângă premiul în bani oferit de autorități, tanti Margit a primit un superb buchet de flori, un tort din partea autorităţilor locale.
Tanti Margit s-a născut în judeţul Arad, dar trăieşte în Caransebeş din 1933, unde, timp de peste 30 de ani, a muncit la fabrica de mobilă.
„Am muncit toată viaţa, am avut gospodărie, am lucrat în grădină, nu am fumat, nu am avut duşmani şi nu am duşmănit pe nimeni. Dar am mâncat şi carne de porc, pentru că tăiam în fiecare an, la Crăciun. Şi nu am probleme nici acum, doar picioarele mă mai dor, din când în când”, a mai spus tanti Margit Szemenyei.

Comentarii

comentarii