VIDEO Vinete în evantai cu mezeluri și brânzeturi

Această rețetă este deosebit de ușoară, chiar dacă la început pare un pic complicată. Vinete să găsesc tot anul, așa că nu este nici o problemă. În plus, dă foarte bine și la o masă de prânz, dar merge și la masa la care aveți învitați. Toate produsele provin de la magazinele Mona Lisa – loc în care găsiți tot ce doriți la prețuri accesibile, deosebit de accesibile, aș putea spune. Aveți și varianta video a rețetei, deci – la treabă:

Câte o vânată potrivită de persoană sau una mare la două persoane
mezeluri de care aveți sau de care preferați, feliate subțire
caşcaval, brânză de oaie- de casă, eu am avut şi nişte brânză mucegăită
2 ardei
2 roşii
condimente, de la oregano sau busuioc și până la pătrunjel, piper, coriandru sau ce vă place
sare, piper, câțiva căței de usturoi
ulei
smântână pentru servit

Cum prepararăm vinetele evantai:

Vânăta se spală, se şterge și apoi crestează pe lung începând de la vârf spre codiţă, fără a ajunge până la capăt, tăiem cu un cuţit ascuțit ca să obţinem un evantai. Presărăm cu sare și lăsăm vreo 10 minute pe fiecare parte că sarea să înmoaie vânăta și să scoată amăreala din vinete.

Se scurg de zeamă lăsată după care se așează între pliurile evantaiului din vânătă felii de mezeluri, brânză, cașcaval, roșii și ardei – în proporția dorită. Condimentați cu ce vă place și după gust.

Se pun în tava unsă cu grijă să nu se răstoarne, așezăm tava în cuptorul încins și lăsăm la foc potrivit aproximativ 45 de minute. Aproape de final, radem deasupra brânză și cașcaval – cât vă place de mult.

Din usturoi și smântână, facem un sos pe care-l punem în farfurie peste vânăta fierbinte. Merge cu pâine prospătă, chiar caldă și cu o bere rece. Răchia am servit-o înainte, în timp ce pregăteam ,,evantaiele”. Se servește fierbinte ca felul doi, dar merge și ca un apritiv cald la o masă festivă, dar atenție – fiind o mâncare sățioasă, în acest caz porțile trebuie să fie mici fiindcă altfel lumea nu mai mănâncă restul mâncării, sau vă întindeți cu masa ore întregi.


Poftă bună!

Comentarii

comentarii