VIDEO Vremea rea nu a speriat spectatorii Festivalului de folk de la Garâna 2017, the show must go on

Există un loc în care oamenii se adună o dată pe an, se așază pe bușteni într-o poieniță, și-i ascultă cântând live în fața lor pe unii dintre cei mai buni folkişti. Locul ăsta se cheamă Garâna și a căpătat, an după an, un fel de aură supranaturală, a unui spațiu magic unde te duci chiar dacă știi deja că vei fi la munte, la 1000 de m altitudine și unde ploaia vine când vrea ea și pe neașteptate și că vei dansa în ploaie și vei cânta împreună cu artiștii.

Deși ploaia a ținut toată seara, oamenii din toate colțurile țării au venit să fie părtașii unui spectacol mai măreț decât cele precedente prin faptul că scenă a fost refăcută după incendiu devastator care a distrus-o și și-a așteptat mai dornică și mai primitoare invitații. Un public numeros a aplaudat și a cântat alături de artiștii acestei ediții. Oameni au venit la noua scenă și mulți dintre ei sunt părtași ai acestui maraton de muzică folk și voie bună de ani de zile.

Indiferent cum i-am spune, ceea ce se întâmplă acolo este un fenomen. Fenomenul Garâna. În Poiana Lupului din munţii Semenic, poiană situată într-un decor unic și superb, timp de 4 zile a răsunat folkul.

De colţul de lume numit Garâna ştie extrem de multă lume. Timp de patru zile, oameni din toate colţurile tării, dar şi din străinătate, s-au adunat să asculte folk. A mai plouat și în alți ani, dar acum, din 4 zile de festival, 3 au fost ploioase peste măsură.

În ultima zi de spectacol, ploaia şi-a pus în cap să nu se mai oprească. Norii s-au adunat o dată cu lăsarea serii. Şi ploaia nu s-a mai oprit și a curs continuu. Și cu toate acestea, cei prezenţi, cu haine, groase, pelerine și umbrele au stat în fața scenei pe care au urcat Emeric Imbre, Magda Puşkaş şi Ducu Bertzi. În ciuda temperaturilor scăzute, cei prezenţi au încălzit atmosfera cu cântece la unison cu artiștii, cu dansuri, cu aplauze şi urale.
Pentru prima dată, toate cele 4 zile de spectacol au fost transmise în direct pe internet.

Comentarii

comentarii