VIDEO Ziua Națională la Caransebeș cu paradă, fanfară, spectacole și fasole cu cârnați la toată lumea

Pe o ploaie torenţială şi rece un număr mare de caransebeșeni au venit în centrul oraşului pentru a participa la Ziua Naţională. Primăria municipiului Caransebeș şi Casa de cultură „George Suru” au organizat în Piața Revoluției manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României. La ora 12.00 a avut loc constituirea dispozitivului de onoare, slujba religioasă, depuneri de flori la „Crucea identității și demnității naționale” construită de români în anul 1811,dar şi o paradă dispozitivului de onoare.

Chiar dacă vremea a fost rece şi câinoasă, nu au lipsit baloanele tricolore, fasolea cu ciolan pregatită de municipalitate, toate urmate de un spectacol folcloric „Cântec, joc și voie bună” cu Taraful „OLANII” și invitații lor. A urmat un recital cu cântece populare din Banat și cântece populare patriotice din Ardeal cu solista Daniela Ștefan din Timișoara.

Primarul din Caransebeş, Marcel Vela, a vorbit despre redobândirea spiritului naţional şi despre faptul că poate ploia din această zi de sărbătoare, este un semn bun de prosperitate.

Tot de ziua naţională Primăria, Consiliul Local şi Casa De Cultură George Suru din Caransebeş a oferit un concert extraordinar cu arii din opere și operete de mare popularitate cu participarea soliștilor Daniela Vlădescu – prim solistă la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovschi” Constanța şi Toni Zidaru – tenor la Teatrul de Operetă București.

Comentarii

comentarii