VIDEORETETA Ceva dulce la sfârșit de săptămână: ciocolata de casă- chiar, de când nu ați mai preparat-o?

OLYMPUS DIGITAL CAMERACe poate fi mai gustos? Ce alt ,,dulce” vă reamintește mai bine de copilăria cu toți ai casei în jurul mesei? Nimic nu e mai bun decat ciocolata de casă, decât desertul cu care bucuri o familie întreagă, facut cu mana ta. Trebuie să recunoaștem că cicocolata de casa bate de departe orice alt ,,dulce” cumparat de la magazin.

Ingrediente:

500 gr lapte praf
250 gr cacao de calitate
300 ml apă
1 kg zahăr
Un pachet de unt
Opțional esenţă de rom, vanilie sau migdale
Dacă vreți, fulgi de porumb, fructe confiate, stafide, fistic, nuci sau alune- toate prăjite

Se pun la fiert zaharul si apa si se lasa sa dea in clocot până se leagă sirop ,,de bomboane”. Se încearcă in paharul cu apă rece punând câțiva stropi. dacă se formează biluțe ce ajung pe undul paharului, tragem siropul de pe foc, punem untul și lăsăm vreo 3 minute.
În timp cât se face siropul, se cerne laptele praf si cacao intr-un bol, se amestecă bine pentru omogenizare. În cazul în care doriți ceva fructe în compoziție, este momentul să le adăugați acum în praf – tocate mărunt. Acum se rastoarna peste praful de cacao și lapte, siropul fiert. Amestecăm cu forță și rapid pana cand totul devine o pasta omogena- fără cocoloașe de lapte su cacao.
Amestecul se răstoarnă intr-o tava unsă cu unt sau tapetata cu hârtie de copt ori folie alimentara din plastic sau chiar folie alimentară din aluminiu.
Lasăm ciocolata să se intareasca la loc rece, dar nu în frigider. Cu un cuțit încălzit, se taie in pătrățele sau forma dorită.
Mai jos aveți și o variantă video a rețetei.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments