Vin si tot vin! 14 cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia in Caras Severin

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a sectoarelor PF Oraviţa și Naidăș, 14 cetăţeni din Irak, Siria și Kosovo, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Grădinari și Vrani, două grupuri, de trei, respectiv zece cetăţeni străini, care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Ca urmare a faptului că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că primul grup era format din trei bărbaţi, cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 28 şi 32 de ani, iar al doilea grup era format din nouă cetățeni din Irak și un cetățean din Siria, dintre care patru bărbaţi, două femei şi patru minori, adulții având vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, iar minorii între 2 şi 14 de ani.
Și la Sectorul Poliției de Frontieră Naidăș a fost depistat de către poliţiştii de frontieră, pe raza localității de frontieră Răcășdia, un bărbat în vârstă de 29 de ani, cetăţean din Kosovo, care a încercat să intre ilegal în țară.

Toate cele 14 persoane depistate de polițiști de frontieră au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Comentarii

comentarii

One thought on “Vin si tot vin! 14 cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia in Caras Severin

  • 14 mai 2017 la 11:33
    Permalink

    Cred ca a sosit momentul sa luati exemplul de la unguri si sa construiti prelungirea gardului de sîrma ghimbata construit de ei si sa ridicati foisoarele de supraveghiere si control pe care le-at dat jos cu buldozerul dupa 1989 si asta pîna nu e prea tîrziu, pîna nu va treziti ca va sar în aer masini prin oras, cu tiruri ce o iau razna peste oameni în centrele civice cum se întîmpla în vestul europei, sau cu o românie islamizta !!!

Comentariile sunt închise.