Vinete evantai – delicioase, cum nu ati mai mancat
Ingrediente
Vinete
Sunca feliata
Branza topită de calitate sau mozzrela
Rosii felii
Usturoi feliat
Sare
Piper
Busuioc
Oregano ( și alte buiezi, după prferință)
Ulei, daca va place, de masline
Preparare
Se alege câte o vânătă de persoană. Potrivită ca mărime. Se spală, se șterg, se crestează în felii fără a despica fructul de tot. Se dau cu un praf de sare si se lasă cam 15 minute să își dea drumul la zeama amară.
Se scutura și se sterg vinetele de zeama lăsată, și între feliile de vânâtă se așează felii de șuncă.
Apoi de roșie.
Punem usturoiul, uleiul și condimentele.
Băgăm la cuptor pentru 40 de minute până sunt gata coapte legumele. Servim cu garnitura de cartofi prajiți.
Posta bună!