Ziua recoltei 2019 s-a transformat în 3 zilele de cumparaturi pentru reşiţeni si locuitorii din Resita

Ziua recoltei 2019 s-a transformat în 3 zilele de cumparaturi. Reşiţenii care nu şi-au făcut proviziile pentru perioada de iarnă au avut ocazia să cumpere, în aceste ultime 3 zile de septembrie, fructele, legumele şi zarzavaturile pentru gemuri, dulceţuri, zacuscă, paste şi fel de fel de murături. Încă de la primele ore ale dimineţii de vineri, producători din Caraş-Severin, dar şi din Mehedinti şi alte judeţe din țară, şi-au pregătit tarabele cu marfă pentru „Zilele Recoltei“. Manifestarea a durat pana duminica seara tarziu cand ultimii clienti au plecat acasa cu plasele pline de legume, fructe si alte lucruri cumparate de la targ.

Timp de trei zile, reşiţenii au fost întâmpinaţi cu tot ce au nevoie pentru cămara de iarnă. Vinete, roşii, ardei, castraveţi, varză, toate produsele pentru murături şi dulceţuri au fost etalate pentru doritori. Nu au lipsit meşteşugarii cu ceaune şi cratiţe din aluminiu, clopoţei şi clopote, hamuri, pielărie, dar şi produse din gama olăritului ori din apicultura.

 

Şi că oamenii să nu se plictisească şi după o zi de târguit, sărbătoare continuă cu must, mititei şi pastramă. Bineînţeles că de la o aşa petrecere nu putea să lipsească muzica populară şi veselia. Şi unde mai pui că şi producătorii de rachie au avut o ofertă bogată.

După o zi de muncă şi târguieli, toată lumea este mulţumită. Parcă muzica sună altfel cu un mic sau un pahar de must în faţă.

 

Ziua recoltei 2019 s-a transformat în 3 zilele de cumparaturi. Despre preţuri – ca la piaţă, adică uşor negociabile, dar mari în comparaţie cu anii trecuţi. În schimb, a fost plin de producători cu zacusca şi fel de fel de preparate. Fie pe bază de legume, fie lactate şi carne.

Comentarii

comentarii